Повідомлення
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Чай з листя шовковиці має в 22 рази більше кальцію, ніж коров’яче молоко

Автор: Нова Газета

Чай з листя шовковиці зазвичай використовується для полегшення симптомів менопаузи. Але дотепер ще не було відомо, що він має так багато медичних переваг. Цей чай стає все більш популярним, тому що шовковиця добре адаптується до будь-якого типу ґрунту.

 

Нещодавнє дослідження Міністерства охорони здоров’я Японії засвідчило, що листя шовковиці має в 22 рази більше кальцію, ніж молоко тварин, і ідеально підходить для тих, хто страждає на непереносимість лактози, або для тих, хто не вживає продуктів тваринного походження.

На додаток до кальцію, чай з листя шовокиці має й інші переваги:

ü високий вміст вітаміну С, який добре підходить для кісток, зубів та кровоносних судин;

ü зміцнює імунну систему;

ü підходить для лікування тонзиліту і фарингіту, бронхіту;

ü зменшує випадіння волосся і пригнічує облисіння, нежить, застуду, діарею;

ü полегшує страждання від мігрені та загальних головних болів;

ü допомагає при безсонні, змінах лібідо та депресії.

Листя шовковиці також має властивості, які допомагають збалансувати рівень холестерину в крові, боротися з ожирінням, запобігати діабету, гіпертонії та навіть раку.

Ось простий рецепт, як приготувати «шовковичний» чай: одна столова ложка сухого листя шовковиці, 4-5 чашок води.

Після того, як вода закипіла, залийте її в чайник з висушеним листям шовковиці, дайте охолонути і випийте, не підсолоджуючи. Зберігайте чай у холодильнику або в термостійкому посуді протягом максимум одного дня.

Кому нашкодить шовковиця

Незважаючи на те, що шовковиця може допомогти при гіпертонії й діабеті, захоплюватись поїданням ягід людям, котрі страждають від цих захворювань, не слід. У розумних кількостях плоди будуть ліками, а у великих – нашкодять, особливо при діабеті.

Не можна їсти шовковицю й тим, хто страждає від алергії, оскільки це сильний алерген.

НА ТУ Ж ТЕМУ

Loading...

МЕДІЙНИЙ ПАРТНЕР

РЕКЛАМА