Повідомлення
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

На городі бузина...

Автор: Нова Газета

Щоденне вживання ягiд бузини очищає кров, покращує гормональнi функцiї та дарує молодiсть. Але вживати можна лише стиглi ягоди, бо зеленi плоди  токсичнi!

 

Бузина чорна починає цвісти в травні-липні. Її квіти мають протизапальні властивості, їх застосовують при захворюваннях сечового міхура, а також при подагрі, ревматизмі. Широко використовуються квіти бузини чорної в гінекології. Чай чи настоянка із квітів бузини чудово допомагає при хронічних захворюваннях верхніх дихальних шляхів, грипі, ангіні, трахеїті і бронхіті. Настій готуються так: сухі чи свіжі квіти (1 ст.л.) заливають окропом
(1 склянка), настоюють  15-20 хвилин. Потім настій потрібно процідити і довести кип'яченою водою до 200 мл. Приймати настій потрібно в теплому вигляді за 20 хвилин до їжі 4-5 разів.

Кора бузини сірого кольору, збирається вона влітку. Кора у вигляді відвару застосовується як сечогінний і жовчогінний засіб. Також її використовують для лікування анемії, артриту, подагри, геморою, ожиріння. Корисна кора при бронхіті, пневмонії і неврастенії, допомагає зняти головний і зубний біль. А от корені бузини у вигляді відвару ефективні при цукровому діабеті, добре допомагають зняти набряки кистей рук і ніг.

Сік із ягід бузини розчиняє солі у суглобах, подагричних вузлах, молочних залозах, нирках, сечовому міхурі, простаті, жовчних протоках. Його також уживають при ревматизмі, нервових захворюваннях, виразках шлунка та кишечнику, гепатитах, цукровому діабеті, дизентерії, розумовій перевтомі. Один зі способів приготування соку такий: свіжі перемиті ягоди закладають у скляну ємність шарами, пересипаючи цукром, і на добу залишають у теплому місці. Потім, накривши горловину ємності марлею, на шість діб ставлять у холодильник. Після цього проціджують і зберігають у прохолодному місці. П’ють по 1 ст. ложці двічі на добу за 1 год. до їжі. Невелику кількість такого соку дуже корисно пити людям, у яких погіршується самопочуття під час магнітних бурь.

Ягоди бузини від раку

У трилітрову банку закласти ягоди бузини шаром у два пальці і засипати їх таким же шаром цукру. Так і чергувати до самого верху – шар ягід, шар цукру і т. д. Настояти в прохолодному місці від 15 до 30 днів. Вийде цілющий екстракт, який потрібно процідити і приймати по столовій ложці відразу ж після їди. При цьому потрібно хвилин за 10 перед прийомом їжі випивати 150 мл дистильованої води (при онкології, мастопатії і доброякісних пухлинах воду пити не обов’язково). Курс прийому – півтора місяця, а через місяць лікування повторити. При раку ягоди бузини чорної потрібно приймати по три таких курси і раз на рік для профілактики. Зберігати сироп у холо-
дильнику.

Протипоказання до застосування сиропу з бузини

Сироп із чорної бузини протипоказаний при гострих запаленнях нирок. Також він може викликати алергійні реакції, і досить сильні, тому перед застосуванням бузини (будь-якої частини рослини) потрібно провести тест. Звичайно, екстракт на цукрі категорично не можна рекомендувати хворим на цукровий діабет.

НА ТУ Ж ТЕМУ

Loading...

МЕДІЙНИЙ ПАРТНЕР

РЕКЛАМА