Повідомлення
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Пшоняна каша від панкреатиту

Автор: Євгенія Бербат

Пшоно – стародавня культура, хоча і знаходиться далеко позаду пшениці, жита, рису, гречки, вівса та інших злаків. 

 

Але насправді білку у пшоні не менше, ніж у манній крупі, за вмістом крохмалю воно мало чим поступиться рису, а калію – у чотири рази, магнію – у п’ять разів більше, ніж у рисі. У ньому багато нікотинової кислоти, є мідь і марганець. Тому пшоно має здатність стимулювати кровотворення. А магній сприяє розширенню коронарних судин. Цього цілком достатньо, щоб пшоно знову опинилося на вашому столі.

Мало хто знає, що пшоном можна лікувати гіпертонію, панкреатит, цукровий діабет, печінку, сечовий міхур, геморой і навіть курячу сліпоту, не кажучи вже про деякі інші хвороби.

Цінна властивість пшона – виводити з організму залишкові антибіотики і продукти їх розпаду (при прийомі антибіотиків щодня потрібно їсти пшоняну кашу). Виявлена також особливість пшона зменшувати ріст пухлин. Його сечогінна дія допомагає при лікуванні водянки і хвороб нирок. До того ж пшоно зрощує зламані і зміцнює пошкоджені кістки, загоює рани і сприяє з’єднанню м’яких тканин, зміцнює м’язову систему.

Ось рецепти лікування найпростішою крупою – пшоном.

Цукровий діабет. Корисно один раз на тиждень вживати столову ложку пшоняного борошна. Користуватися цим засобом треба тривалий час.

Панкреатит. 1 склянку пшона залити в емальованій каструлі (без сколів) 2 л води і варити до повного розварювання крупи. Окремо на тертці натерти майже склянку гарбуза, додати в каструлю з пшоном і варити ще 20 хвилин. Трохи посолити, влити 1 чайну ложку соняшникової олії і з’їсти кашу на вечерю. Тривалість лікувального курсу – три тижні. Через 10 днів повторити цілющу вечерю. Запальний процес у тканинах підшлункової залози зменшиться.

НА ТУ Ж ТЕМУ

МЕДІЙНИЙ ПАРТНЕР

РЕКЛАМА