Повідомлення
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Уся правда про цукор

Автор: Євгенія Бербат

Усі чули про шкоду цукру, а ось про користь – навряд чи

 

Основні причини шкідливості цукру – це ризик розвитку ожиріння і діабету, а також негативний вплив на зубну емаль. Часте і ненормоване споживання цукру призводить і до низки інших хронічних захворювань. Але, попри це, споживання цукру не знижується, а навпаки, навіть зростає.

Скільки цукру не зашкодить?

У середньому дієтологи рекомендують не перевищувати межу 12 чайних ложок цукру на день. Скажете, що це занадто багато? Але не забувайте враховувати не тільки той цукор, який ви кладете до чаю або кави, а й той, що міститься у продуктах. Наприклад, у пляшечці газованої води міститься допустима доза цукру для людини, тому солодкі газовані напої варто зовсім виключити з раціону.

Згідно зі статистикою, в деяких країнах добове споживання цукру на людину становить 30-40 ложок! За рік воно становить близько 60 кілограмів чистого цукру! Жахливо, чи не правда? Крім усього іншого, чим більше цукру ви споживаєте, тим більше вам хочеться їсти. У відповідь на підвищене споживання цукру організм починає вироб-ляти інсулін, який виводить цукор із крові і доставляє його в клітини. Таким чином, цукру в крові не залишається, і ви знову голодні, а на додачу до цього може спостерігатися дратівливість і втома.

Повністю відмовлятися від цукру не потрібно, та й навряд чи це вдасться – адже він міститься в продуктах. Найкраще контролювати його споживання. Для цього той цукор, який не видно неозброєним оком, шукайте на упаковці. Всі виробники зобов’язані вказувати склад продукту і його енергетичну цінність.

Будьте уважними: іноді цукор маскується під назвами декстроза, глюкоза, підсолоджувач із кукурудзи, сік цукрової тростини, сахароза, однак означає це все одне й те саме.

 

НА ТУ Ж ТЕМУ

МЕДІЙНИЙ ПАРТНЕР

РЕКЛАМА