Повідомлення
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Не відмовляйтеся від вуглеводів!

Автор: Євгенія Бербат

Часто, намагаючись схуднути, люди сідають на дієту з низьким вмістом вуглеводів. Дієтологи попереджають: це загрожує проблемами зі здоров’ям. У наш організм потрапляє занадто мало клітковини. Тому відмова від продуктів, які нею багаті, може призвести до негативних наслідків.

 

У картоплі міститься 12% від норми споживання клітковини. Це удвічі більше, ніж ми отримуємо при вживанні пластівців, і на 30% більше, ніж потрап-ляє в організм з чорного хліба, у тому числі, хліба з непросіяного борошна. Найбільш корисна картопля для підлітків. Вони отримують з нього 15% від добової норми клітковини.

Клітковина зменшує ризик серцево-судинних захворювань, діабету і деяких видів раку. Вона сприяє травленню і допомагає контролювати вагу, створюючи відчуття ситості. Люди, що сидять на дієті, помилково вважають, ніби картопля – це жирна і калорійна їжа. Між тим, в картоплі немає жиру і значно менше калорій, ніж багато хто вважає, – усього 6% від добової норми, що менше, ніж в білому хлібі, і стільки ж, скільки в алкоголі.

Крім того, картопля є джерелом калію, яке нейтралізує негативний ефект солі і допомагає підтримувати кров’яний тиск в нормі. Експерти зазначають: щоденний раціон наполовину повинен складатися з вуглеводів. Важливо уникати вживання продуктів, багатих вільними цукрами. Фахівці рекомендують їсти більше цілісних злаків, бобових, картоплі, овочів і фруктів.

НА ТУ Ж ТЕМУ

Loading...

МЕДІЙНИЙ ПАРТНЕР

РЕКЛАМА