Повідомлення
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

1000 і одна корисна властивість гарбуза

Автор: Нова Газета

Гарбуз – феноменальний овоч, адже всі його частини є цілющими. Лікування проводять соком гарбуза, м’якоттю, насінням і навіть стеблами та черешками!

 

При цирозі печінки

Вживати 0,5 кг тертої м’якоті сирого гарбуза або половину склянки гарбузового соку на добу протягом 3 місяців.

При захворюванях
печінки

Склянку висушеного і подрібненого гарбузового насіння залити 200 мл оливкової олії. На водяній лазні довести до температури
60°С і настоювати приблизно 2 години. Потім на тиждень поставити в темне, прохолодне місце. Через 7 днів процідити. Настій готовий до вживання. Приймати по 1 ч. л. 3 рази на день за півгодини до їди.

При нудоті і токсикозі
у вагітних

Блювання і токсикоз у вагітних лікують гарбузовим компотом. Вживати без обмежень, підсолоджувати медом або цукром.

Від простатиту 

Корисно цілий рік їсти гарбузове насіння по 1 склянці на день. А також 1 раз на рік проводити лікування: 0,5 кг очищеного гарбузового насіння (не смаженого) в зеленій оболонці пропустити крізь м’ясорубку, змішати з 1 склянкою рідкого меду (мед не гріти!). Усе добре перемішати і швидко скачати кульки розміром трохи більше лісового горіха. Із десяток кульок покласти в баночку, а решту покласти в холодильник на нижню полицю. Один раз на день натщесерце за 30 хв. до їди розсмоктувати по одній кульці. Скінчилися всі кульки - завершилося і лікування. Курс проводити не частіше одного разу на рік.

При сечокам’яній хворобі,
серцево-судинних
захворюваннях

Сік гарбуза пити по півсклянки на добу.  Для поліпшення смаку можна розбавляти іншими соками – підходять усі ягідні, фруктові або овочеві соки.

При безсонні

Вживати 2 рази на день м’якоть гарбуза по 50 г у вигляді каші, а перед сном приймати по 1/3 склянки відвару м’якоті гарбуза з медом.

Також можна приготувати відвар з мигдалевих горіхів і насіння гарбуза. Взяти 20 мигдалевих горіхів, 1 ч. л. очищеного насіння гарбуза, подрібнити все і залити кип’яченою водою. Дати настоятися 8 годин, вживати увечері.

Похмільний синдром

Солоні огірки очистити, натерти на тертці або дрібно нарізати. Гарбузовий сік змішати з нарізаними огірками і 1 скл. їх розсолу. Все перемішати, приправити за смаком сіллю, цукром і перцем. Пити охолодженим з льодом.

У гарбузі міститься багато пектинів, що мають потужні адсорбуючі властивості. Вони видаляють з організму бактерії, токсини та інші шкідливі речовини, знімають подразнення зі слизової оболонки шлунково-кишкового тракту.

Очищення організму
гарбузом

2 ст. л. подрібнених черешків гарбуза залити двома склянками води і кип’ятити на повільному вогні протягом 15 хв. Коли відвар охолоне, процідити і приймати по 0,5 склянки протягом дня.

Вугрі, прищі, акне

Завдяки наявності цинку, гарбузове насіння корисно їсти жменями при вуграх, лупі та себореї.

 

НА ТУ Ж ТЕМУ

Loading...

МЕДІЙНИЙ ПАРТНЕР

РЕКЛАМА