Повідомлення
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Вони знижують цукор у крові

Автор: Нова Газета

Кориця просто «рятує» організм при підвищеному вмісті цукру в крові. Фахівці радять приймати по чверті чайної ложки кориці на день, і тоді через три тижні вміст цукру в крові знизиться на 20 відсотків.

 

А усе завдяки присутності у складі кориці великої кількості клітковини, магнію і природних поліфенолів (за своєю дією ці сполуки імітують інсулін), що значно знижують рівень глюкози в крові. Але потрібно враховувати, що дуже велика кількість кориці може спровокувати гіпоглікемію.

Горіхи. Мигдаль, арахіс, кешью, волоський горіх містять велику кількість клітковини, жирів, білків і уповільнюють засвоєння цукру, через що знижується його рівень у крові. Дослідження показали, що вживання горіхів мінімум п’ять разів на тиждень знижує ризик розвитку діабету на 30 відсотків. Проте не варто забувати, що горіхи – продукт висококалорійний. Медики рекомендують обмежити їх вживання до 50 г за один раз.

Часник. У сирому вигляді він впливає на роботу підшлункової залози, стимулюючи вироблення інуліну, завдяки чому відбувається зниження рівня цукру в крові. Окрім усього іншого, часник є потужним антиоксидантом.

Із цукром у крові не менш успішно справляється і цибуля, а все через флавоноїди, що містяться в ній.

Вівсянка. Сніданок з вівсяних пластівців – корисна річ. Велика кількість розчинної клітковини, що міститься в ній, підтримує рівень цукру в допустимих межах, зводячи до мінімуму ризик захворіти на діабет. Збільшити цілющий ефект  можна додаванням до каші груші та насіння.

Свіжі овочі. Дуже мало глюкози міститься в зелених овочах. А у шпинаті регулювальником рівня цукру є магній.

Цукор у крові здатні знизити цвітна капуста, огірки, баклажани, солодкий перець, селера, помідори, оливки і ріпа.

НА ТУ Ж ТЕМУ

МЕДІЙНИЙ ПАРТНЕР

РЕКЛАМА