Повідомлення
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Ревінь – джерело вітамінів

Автор: Нова Газета

Господарям радимо вирощувати ревінь – багаторічну морозотривку рослину сімейства гречаних, яку розводять заради стовщених стебел і листків, з яких готують супи, салати, киселі, компоти, начинки для пирогів і навіть варення.

 

Молоді соковиті листки і стебла багаті на солі калію, заліза, кальцію й інших мікроелементів, а також на цитрин і вітамін С, вітаміни А, РР і групи В, поживні речовини й органічні кислоти.

Листя має довгі (до 0,7 метра) стебла діаметром до 4 сантиметрів, які дуже м’ясисті і соковиті – в їжу вживають саме їх. Шкірочка на стеблах може мати світло-зелене або червонувате забарвлення.

Квітки розташовуються на верхівках стебел. На них є дрібне листя без черешків – сидяче. Квітки зібрані в суцвіття – волоті. Квіти пофарбовані в жовтий колір, плоди мають тригранну форму. Насіння досягає розміру 8 міліметрів, вони червоно-коричневого кольору.

Оскільки ревінь – рослина багаторічна, ділянка для нього повинна мати високородючий ґрунт. Розмножують цінну культуру насінням і кореневищем. Посів можна проводити навесні, улітку й восени. Підживлювати мінеральними й органічними добривами варто один раз за літо. Ревінь не вимогливий до світла і може рости в міжряддях плодових дерев. Стебла зрізають приблизно через рік після садіння. Найвищий урожай ревеню можна одержати на п’ятий рік.

НА ТУ Ж ТЕМУ

МЕДІЙНИЙ ПАРТНЕР

РЕКЛАМА