Повідомлення
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Корисні поради не тільки початківцям, а й досвідченим городникам

Автор: Нова Газета

Для швидкого зростання
помідорів

Розсаду помідорів поливають розчином йоду для більш швидкого росту (1 крапля на три літри). Після застосування цього розчину розсада зацвіте швидше, а плоди будуть більшими. Від цього збільшитися продуктивність, а плоди будуть більшими.

Розчин для обприскування
помідорів від фітофтори

Від фітофтори – кожні 2 тижні обприскувати помідори розчином молока з йодом. На 10 літрів води додати літр молока і 15 крапель йоду. Отриманим розчином рясно обприскувати помідори (так, щоб з кущів текло).

Мінеральні добрива

Часто вносять мінеральні добрива без урахування погоди. А тим часом в холодну погоду підгодівля марна, оскільки поживні речовини погано надходять в корені. Коріння більшості овочевих культур краще працюють, коли температура ґрунту вище 10 ° С.

При підгодівлі рослин розведеними у воді мінеральними добривами з лійки на листя часто потрапляє розчин. Це супроводжується опіками. Золоте правило городника говорить, що підгодовувати розчином добрив треба акуратно під корінь, а якщо він ненавмисно потрапив на листя, рекомендується відразу його змити чистою водою з лійки.

Як підгодовувати рослини
рідкими добривами

Підживлення рідкими добривами по сухому ґрунті призводить до опіків коренів. Спочатку треба змочити ґрунт водою, а потім годувати.

Рослинні залишки, заражене збудниками хвороб бадилля іноді перекопують, змішуючи з ґрунтом, внаслідок чого відбувається накопичення інфекції. Хворі рослини треба видаляти протягом всієї вегетації, а восени спалювати або закопувати подалі від городу (не ближче 50 м від ділянки).

Що призводить до виснаження ґрунту?

Беззмінне вирощування на ділянці однієї культури, наприклад, картоплі, призводить до виснаження ґрунту і накопичення збудників хвороб. В цьому випадку важко буває отримати високий урожай здорових бульб. Треба уникати сусідства рослин одного і того ж сімейства. Наприклад, ріпа, редис, капуста уражаються килою, і їх небажано вирощувати на одній грядці.

НА ТУ Ж ТЕМУ

МЕДІЙНИЙ ПАРТНЕР

РЕКЛАМА