Повідомлення
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Рятуємо тварин від спеки

Автор: Нова Газета

Спека дошкуляє всім: не тільки людям, а й тваринам. Тож господарі, які мають худобу, влітку мають дотримуватися певних правил. А саме: не залишати тварин під прямим сонячним промінням і в закритих непровітрюваних приміщеннях, забезпечити доступ до свіжої води, виключити з раціону жирні та важкі корми.

 

Підвищеної уваги потребує кінь. Поїздки слід робити лише вранці чи у вечірні години, коли не дуже спекотно. Після роботи тварин не можна одразу напувати і годувати (хіба що дати небагато сіна). У спеку коні люблять купатися, тож не позбавляйте їх такого задоволення.

Коней і корів, наголошуємо, не можна залишати на відкритому пасовищі в денні години. Варто також подбати про захист їх від надокучливих мух та ґедзів.

Від теплового стресу потерпає й домашня птиця. У курей це проявляється частим диханням через широко розкритий дзьоб, опущеними та розставленими в боки крилами, підвищеною спрагою, втратою апетиту. Іноді вони занурюють дзьоб і гребінь у напувалки, зариваються в підстилку. Найважче птиці за безвітряної погоди.

У спеку кури менше їдять і більше п’ють. Не можна залишати в годівницях залишки недоїдених вологих харчів, що швидко закисають. У курнику слід подбати про чисту та суху підстилку, бо в брудній швидко розмножуються бактерії, таку полюбляють мухи. За тривалого спекотного періоду в курей зменшується несучість і вага яєць.

Дуже важко переносять спеку кролі. За такої погоди важливо, щоб у клітках стояла чиста вода. Стежити треба й за тим, щоб вона не була надто тепла. У клітку можна покласти пляшку із замороженою водою, загорнену в ганчірку. Полегшать стан кролика, якому вже зовсім зле, змочування вух прохолодною водою, вентиляція повітря.

НА ТУ Ж ТЕМУ

МЕДІЙНИЙ ПАРТНЕР

РЕКЛАМА