Повідомлення
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Потурбуйтеся про королеву осені

Автор: Нова Газета

У жовтні відцвітають хризантеми, і якщо залишити їх без належного догляду, то навесні кущик може й не прокинутись.

Річ у тому, що хризантеми часто гинуть, але не від морозу, а через вимокання. Тому для них слід облаштувати укриття, що запобігає потраплянню вологи безпосередньо до кореневища.

Спочатку на рівні ґрунту зрізають або просто обламують стебла, потім мульчують сухим торфом чи ґрунтом шаром не менш як 5-7 см. А вже зверху прикривають шматком руберойду, фанери тощо. Вкривати потрібно так, аби з боків залишалася вентиляція. А щоб укриття не знесло вітром, притисніть каменем і обкладіть споруду ялиновими гілками. Під таким укриттям хризантеми переносять будь-які холоди. Хоча деякі надто чутливі до морозу сорти доведеться викопати і зберігати до весни в захищеному місці.

Низькорослі сорти (нині дуже модні кулеподібні форми) треба обов’язково на зиму викопувати і зберігати в підвалі, ямі чи погребі. А можна викопати кущ пізнього сорту, посадити в горщик чи відро, відтак ви ще довго милуватиметесь його цвітінням. Увага! На хризантемах часто поселяється попелиця і дуже активно починає розмножуватися в теплій кімнаті. Тому перед тим, як викопати квітку, уважно огляньте її: не впевнені у відсутності шкідника – краще не несіть у будинок.

НА ТУ Ж ТЕМУ

МЕДІЙНИЙ ПАРТНЕР

РЕКЛАМА