Повідомлення
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Ходить птаха по подвір’ю...

Автор: Нова Газета

Багато, хто тримає свійську птицю, скаржаться на хвороби та загибель курчат. Основною причиною падежу є несприятливі умови утримання та порушення правил годівлі молодняку.

 

Якщо вирощуєте пташенят без квочки, то в приміщенні, де вони перебувають, слід підтримувати високу температуру. У перші 5 днів вона має бути 29-30 градусів, а починаючи з 6-го по 10 день – 26. Потім щотижня її треба знижувати на 3 градуси до +16-18. Відразу після доставки молодняку з інкубатора або не пізніше як через 6-10 годин після виведення курчат під квочкою їх слід нагодувати і напоїти.

Перші 5 діб життя їх годують кожні 2 години, а з 6-ої по 20 добу – 5 разів. Далі корм дають 3-4 рази на добу. Спочатку – круто зварене і розтерте з пшеничною або кукурудзяною крупою яйце, а також пшоно. Норма – 1 яйце на 10 курчат. Яйце можна замінити 40-50 г знежиреного сиру.

Із другої доби вводять подрібнену зелень конюшини і кропиви, терту моркву, а з п’ятої – сир, молочні відвійки, варені м'ясні відходи, подрібнену макуху та інші білкові корми.

Із 10 доби можна давати варену картоплю, а з 20-ої- кухонні відходи: подрібнений хліб, кашу тощо.

До подрібненого зерна курчат привчають поступово. Бажано корми через день-два урізноманітнювати і, по змозі, домішувати крейду, трохи риб'ячого жиру та кісткового борошна.

НА ТУ Ж ТЕМУ

Loading...

МЕДІЙНИЙ ПАРТНЕР

РЕКЛАМА