Повідомлення
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Коли солити, щоб не пересолити

У приготуванні страв важливо розрахувати не лише кількість солі, а й час, коли її додавати.

М’ясо. Бульйон соліть за 30 хв. до закінчення приготування.

Порційно нарізане м’ясо приправляйте безпосередньо перед обсмажуванням. Виняток – печінка. Солять її після того, як просмажиться – інакше затвердіє. 

Риба. Щоб зварити юшку, в окріп спочатку покладіть овочі. Коли вони будуть майже готові, додайте порційні шматочки риби і приправи. Рибу обсмажуйте вже посипану спеціями, у тому числі і сіллю.

Детальніше...

Як позбутися подряпин на склі

Із різних причин, часто через необережне поводження, на склі з’являються подряпини. Вони заважають і псують зовнішній вигляд виробу. Позбутися неглибоких подряпин можна самостійно. Ось декілька способів.

Детальніше...

Кращі ліки – спеції

Вони роблять нас стрункішими, розумнішими і щасливішимиПажитник допомагає схуднути за рахунок того, що він може приборкати апетит. Учасники дослідження, які приймали пажитник як доповнення до сніданку, менше з’їдали на обід. Чайна ложка насіння з терпким горіховим присмаком – і ви не відчуватимете голоду.

Детальніше...

І солодкий, і болгарський

Під часниковим соусом

 

1 кг солодкого перцю, 1-2 голівки часнику, 5-6 ст. л. олії, зелень петрушки та кропу, сіль і оцет – за смаком.

Детальніше...

Лікуємося без ліків!

Від підвищеної температури: 1 ч. л. кардамону розвести у воді з молоком (півлітра), додати цукор.

Від головного болю: 0,5 ч. л. імбиру (сухого) розвести у невеликій кількості гарячої води до пастоподібного стану. Накласти на лоба. Трохи пектиме – це норма.

Болі у спині: з меленого імбиру і води замішати пасту, накласти на хворе місце у вигляді компресу.

Детальніше...

Loading...