Кілька оригінальних і небанальних рецептів із банальних баклажанів
Фаршировані
Баклажани розрізати на дві половини, вичистити ложкою насіння. Окремо приготувати овочевий фарш. Для цього у розігрітій олії обсмажити нарізану цибулю, моркву, свіжі помідори, зелень, часник. Фаршем начинити баклажани, викласти на сковорідку, додати трохи води і тушкувати на повільному вогні до готовності...
На молодих деревах в місцях зіткнення стовбура і мотузка, що підтягує його до кілка, утворилися перетяжки. В одному журналі прочитала рекомендацію зробити борознування кори, а щоб надалі не почалася камбієтеча, в надрізи кори втерти вар. Інший журнал і зовсім радить нічого не робити: усе і так виправиться. Одне дерево з таким дефектом в місці перетяжки нещодавно зламалося. Підкажіть, як врятувати інші?
А. Оверченко
У кінці літа – на початку осені на помідорах осідає холодна роса. Щоб цього уникнути, на кілки натягують плівку. Роса осідає на ній, а помідори залишаються сухими, завдяки чому не хворіють на фітофтороз.
Садівникові важливо не лише виростити, а й зберегти урожай. Ось декілька підказок.
При запізненні зі збиранням цибулі, вона може втратити смак і погано зберігатися.
Затягувати зі збиранням часнику теж не рекомендується, це загрожує загниванням зовнішніх лусок.
Плоди томатів можна зберегти протягом десяти місяців, якщо обробити їх сумішшю желатину з білком. Для обробки 20 кг плодів потрібно 300 мл дистильованої води, 2 яєчні жовтки, 2 чайних ложки желатину, 4 г солі.
Із французької перекладається назва калини бульденеж. Це найближча родичка калини звичайної. Відрізняються вони одна від одної тим, що у простої калини суцвіття складаються і з жіночих, і з чоловічих квіток, завдяки чому до осені утворюються і дозрівають ягоди. А ось у калини бульденеж усі квітки стерильні, тому замість ягід нам залишається милуватися шикарними сніжно-білими суцвіттями.