Повідомлення
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Як ви ставитеся до подорожчання алкоголю?

Автор: Нова Газета

Сергій Костенко, голова обласної ГО «Пробудження»:

«Я узагалі за те, щоб алкоголь у місті не продавали. У деяких європейських країнах його продають за межами міста.
В нас ситуація інша – горілку можна купити на кожному кроці. Попит на алкоголь все одно буде, як не на «офіційний», так на «палений». Це тільки додасть роботи нашим лікарям…»

Михайло Борисович, пенсіонер:

«Особисто мене це ніяк не зачепить – я вже давно не вживаю міцних напоїв. А традиція за рахунок горілки наповнювати бюджет у нас існує ще з царських часів. Оцінити плюси і мінуси такого рішення неможливо – треба знати цифри тощо. Але точно знаю, що через нього, перш за все, відбудеться сплеск самогоноваріння і контрабанди алкоголю, це без сумніву. Народ буде знову труїтися від «бадяги» невідомого походження. Все це ми пережили в дев’яностих! Може, нас хочуть все-таки примусити ще й красиво і розумно пити? Не знаю, це також дуже сумнівно, принаймні так різко пити культурно всі не будуть.»

Володимир Мережко, лікар-нарколог Кіровоградського обласного наркодиспансеру:

«З одного боку – це плюс, а з іншого – мінус. Мінус у тому, що в Україні просто активізується підпільний продаж неякісного алкоголю. Як усім відомо, вживання сурогатів набагато шкідливіше для людського організму, ніж якісного алкоголю. Мені здається, що такий крок − це аж ніяк не боротьба з алкоголізмом і турбота про здоров’я нації. Це зроблено лише для наповнення бюджету. А люди будуть труїтися, з’являтимуться побічні дії… Лікарям побільшає роботи.»