Повідомлення
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Як ви розцінюєте ситуацію, що склалася навколо можливої епідемії «свинячого» грипу на Кіровоградщині?

Автор: Нова Газета

Ігор, батько двох школярів, Кіровоград:

«До захворювання на грип слід ставитися із розумною настороженістю. Виконувати всі рекомендації лікарів, поменше бувати у людних місцях. Особисто я навіть зараз, за такої погоди, ходжу на роботу пішки. Вважаю, що міська влада зробила правильно, коли продовжила канікули. Вважаю, що так убезпечимо дітей від поширення застудних і вірусних хвороб принаймні на певний період».

Ірина, вагітна:

«Днями відчула ніби сухість у носі. Викликала таксі і швидко поїхала до лікаря. В жіночій консультації просила, щоб мене поклали в лікарню - дуже боюся грипу. Але мені порадили не йти до лікарні, бо там може бути небезпечніше, ніж удома. Тим паче, температура – в нормі, голова не болить... «Свинячого» грипу дуже боюся, намагаюся не виходити з дому без потреби, маршруток уникаю».

Тетяна Костенко, домогосподарка, м. Новомиргород:

«Після Різдва вся родина злягла з температурою. У сина і чоловіка запалення легенів, у мене – грип, правда, не знаю, як він називається. Багато хто побіг в аптеку після перших новин про летальні випадки, але я так розумію, тут або ти зловиш вірус H1N1, або ні – якщо ти непровакцинований, ніякі амізони і лимони не допоможуть. А ще важливо вчасно діагностувати хворобу. Та де в нас в Новомиргороді будуть визначати, який це вид грипу? Усіх лікують за одним сценарієм. У нас знайомий помер минулого тижня. Три дні лікувався вдома, а три дні лежав у лікарні, та вже лікування не допомогло… Тож тепер я точно знаю, що затягувати зі зверненням до лікаря не можна».

Валерій Ромашов, дитячий педіатр, м. Кіровоград:

«Немає коли вам пояснювати – у мене зараз такий наплив пацієнтів…»

Любов Давидівна Ткаченко, пенсіонерка, м. Кіровоград:

«Сиджу вдома, дивлюсь новини, хвилююся. Не пустила щедрувальників-посівальників до хати – побоялася вірусу. По телевізору кажуть, що людей вмирає на 10% більше, ніж минулого року. Я намагаюся обмежити спілкування: купила хліба – і додому, ніяких тобі розмов на вулиці з подругами, ніяких гостей. Знаєте, мені не так страшно захворіти, як страшно витрачати гроші на ліки, бо їх просто немає. Бути здоровим для українського пенсіонера економніше в тисячу разів».