Повідомлення
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

В обласному кардіодиспансері зробили ще одну унікальну операцію

Автор: Нова Газета

Під час неї 69-річному пацієнту замінили два клапани й імплантували кардіостимулятор. Провела її команда медиків обласного кардіологічного диспансеру на чолі з кардіохірургом Андрієм Клянчиним.

 

– Унікальність операції полягає в тому, – пояснив «НГ» хірург, – що одному хворому одночасно зробили корекцію трьох пороків серця та імплантували кардіостимулятор. Виявили недугу в чоловіка у третій міській лікарні, пролікували і до нас пацієнта направили на консультацію… Операція була важкою, трудоємкою, тривала шість годин. В диспансері і області загалом таких ще не проводили. 

Пацієнтові, до речі, пощастило, оскільки в закладі були бюджетні клапани та певні витратні матеріали. Тож порівняно із аналогічними операціями в інших містах – Києві, Львові тощо – обійшлася вона йому в рази менше.

За словами пацієнта кропивничанина Миколи Небесного, проблеми із серцем він відчув ще у 2014 році. Але до лікарів не звертався тривалий час. Андрій Клянчин звертає на це увагу всіх потенційних хворих:

– Дослухайтеся порад лікарів, не бійтеся обстежуватися, зайвий раз відвідати терапевта чи кардіолога. Не доводьте себе до такого стану.

 – Зараз я вже і ходжу, і нормально їм, – розповів Микола Миколайович, – почуваюся нормально. Я безмежно вдячний Андрію Сергійовичу та всім-всім працівникам диспансеру за дуже добру роботу і ставлення.

Як писала «НГ», у грудні 2017 року в диспансері вперше в області провели унікальну операцію – одномоментне видалення атеросклеротичної бляшки з сонної артерії, протезування аортального клапана серця і відновлення кровопостачання міокарда (коронарне шунтування).

Наш кор., фото Ігоря Крушеницького