Для жительки Знам’янки Світлана Маринич приготування їжі – це мистецтво. Вона дивує соцмережі молекулярною кухнею, ферментованим чаєм та «зеленими» днями. За словами Світлани, прихильність до всього природного і натурального почалася ще з дитинства. Хоча й має медичну освіту, за фахом пропрацювала лише рік.
29 грудня в Етнолабораторії «Баба Єлька» відбулася презентація збірки автентичних рецептів «Смачна Кропивниччина». Під однією обкладинкою упорядники зібрали понад двісті автентичних страв, зафіксованих під час експедицій проєкту «Баба Єлька» селами Кіровоградщини.
Передноворічна метушня забирає багато сил та часу. В пошуках ідеального подарунку близьким та рідним варто не забувати про те, що зараз в тренді локальні бренди та крафтове виробництво. Новорічні подарунки зроблені своїми руками унікальні, в них вкладено душу й турботу. Такі презенти дають можливість вашим рідним відчути себе особливими та коханими.
Вже шостий рік у Кропивницькому приймає знедолених та допомагає у складних життєвих обставинах Дім Милосердя – притулок, заснований Володимиром Лебєдєвим. Крім надання тимчасового прихистку, Володимир разом із волонтерами організовує безкоштовне харчування для безхатьків, допомагає відновлювати документи, влаштувати на лікування, знайти роботу і повернутися до нормального життя тим, хто став не на ту стежку.
Олег Чабан відомий у Кропивницькому не лише як пасічник, а й як засновник торгової марки Bеe for you (Бджілка для тебе) – першої у місті лінії бальзамів, створених на основі продуктів бджільництва. Як пасічник став автором косметики і яка роль у цьому каструльки з домашньої кухні – у нашій розмові.