Повідомлення
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

У помічній відкрили Європейський сквер

Автор: Нова Газета

14 жовтня, на Покрову Пресвятої Богородиці, у День козацтва та День захисника України, у Помічній відбувся фестиваль «На Покрову в Помічну».

 

Святкові урочистості розпочалися з привітального слова міського голови Миколи Антошика (який, до речі, в минулому також залізничник) та голови Добровеличківської державної районної адміністрації Василя Смаглюка, а також з відкриття Європейського скверу, що біля головної міської площі. Тут місцеві майстри, що працюють на Помічнянській дистанції колії, власноруч створили справжню копію Ейфелевої вежі. У фойє місцевого Палацу культури фахівці Дорожнього центру науково-технічної інформації регіональної філії разом з Музеєм історії Одеської залізниці відкрили тематичну експозицію, яка розповідає про 150-річну історію сталевої магістралі. Спеціально до свята з Одеси було доставлено понад 50 експонатів.

А в залі Палацу культури відбувся святковий концерт за участі колективів художньої самодіяльності Добровеличківського району та гостей.

Протягом святкового дня на головній площі міста тривала виставка-ярмарок декоративно-ужиткового та кулінарного мистецтв. Значне захоплення викликав майстер-клас з гончарного мистецтва, а також кулінарні шедеври Помічнянського жіночого клубу «Надія», жіночої громадської організації «Яворина», вихованців недільної школи Спасо Преображенського храму, Піщанобрідського аграрного ліцею, дитячих садочків та інших. Кошти, зібрані від продажу смаколиків, передали військовим, що саме цього дня забирали відремонтовану коштом містян машину в АТО.

Помічнянська Самооборона усіх охочих частувала смачнючим кулішем, а любителів історії залізниці запрошували відвідати музей-паровоз. Фінальним акордом свята став концерт художніх колективів Кіровоградської обласної філармонії, який став можливим завдяки підтримці народного депутата Станіслава Березкіна та його благодійного фонду «Добротвір».

«Перша електронна газета»