Повідомлення
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

З ДОБРОМ ДО ЛЮДЕЙ

Ігор Крушеницький
Автор: Ігор Крушеницький

Вручення подарунків переможцям конкурсу від «НГ» «Розкажи про свою листоношу» продовжується. Минулого тижня представники редакції охопили три райони: Олександрівський, Добровеличківський та Вільшанський.

 

У першому ми відвідали село Красносілля, де живуть Василь і Ольга Сироїжки. Вони написали про свою листоношу Наталію Томіловських так: «Крім основної роботи, ще й знаходить час допомогти немічним стареньким – то город посадити, а потім його обсапати, то допомогти по господарству, нікому не відмовляє… Незважаючи на погоду, тягне свою ношу для нас, як би не було важко, людина знає свою роботу, відчуває відповідальність… Можна сказати, Поштарка з великої літери».

Не менш теплі слова про свою листоношу Марію Шикман написали в листі й бірківчани Ольга Лисенко, Олеся Щербина та Катерина Береза. Приз, поштову скриньку, отримала Ольга Лисенко.     

У Добровеличківському районі ми завітали до Піщаного Броду. Тут свій заслужений приз вручили Меланії Криворучко за розповідь про листоношу Валентину Костюк. «У нас багато міняли листонош, не можу сказати, що погано працювали, але Валюша наша найкраща», – так про неї відгукувалася в листі переможниця конкурсу пані Меланія.

А в Тишківці познайомилися із авторкою листа про поштарку Лілію Завалко Ольгою Якуненко. Вона навіть вірша присвятила Лілії.   

Потім призи знайшли своїх власників у Вільшанському районі. Так, у селі Доброму сім’ї Полоз, Горбатих, Самойлових та Сарданових отримали скриньку за теплі слова про місцеву листоношу Галину Самойлову. «Завжди чемна, усміхнена, дасть добру пораду, поділиться секретами кулінарії», – писали жінки у листі до редакції.

У селищі Вільшанці скриню вручили палкій прихильниці нашого видання Наталії Кордюковій. А написала вона про листоношу Наталію Костенко. «За добрих часів у нас був поштовий ящик, він і є, – розповідала вона в листі. – Але якась «добра» людина повиймала замки… А ще «добріша» почала забирати мою улюблену «Нову газету»… Почали ми з Наталею та завідуючою поштовим відділенням Ніною Іванівною думати, як вирахувати злодія. Але нам це не вдалося. Тоді ми домовилися, що Наталя буде дзвонити про те, що принесе газету. І щочетверга я чую приємний голос нашої листоноші: «Заберіть газету». Сподіваємося, що тепер з появою нової скрині від «НГ» Наталія Макарівна не матиме клопоту з отриманням кореспонденції.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ігор Крушеницький,
 фото автора