Повідомлення
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Як Бобринець і Новоукраїнка відзначали День міста

Автор: Нова Газета

Минулої суботи Новоукраїнка відзначила  247-у річницю заснування та два роки створення однойменної міської об’єднаної територіальної громади. А славне місто Бобринець святкував 250-ліття з дня заснування.

 

У святкування внесла корективи дощова погода, але вона не завадила провести основні заходи й не зіпсувала гарного настрою.

Святковий день, розпочавшись поминальної службою по загиблих воїнах-земляках, продовжившись фестивалем вуличного мистецтва й ходою вишиванок та іншими заходами, увінчався урочистим вечором у ЦПК «Ювілейний», зала якого ледь умістила всіх охочих.

Голова ОТГ Олександр Корінний у вітальному слові наголосив, що досягнення громади – результат спільної праці усіх її небайдужих жителів. Тож недаремно і невипадково девізом ОТГ стала фраза «В єднанні сила!».

За свою роботу багатьох новоукраїнців нагородили грамотами й подяками під час урочистостей. Окремо вшанували пам’ять загиблих земляків у війні на Донбасі, а також відзначили їхні родини. А ті жителі громади, які нині боронять Україну, передали землякам відеозвернення із привітаннями з передової.

Чимало й гостей завітало до Новоукраїнки в цей день. Так, із міста-побратима і майже тезки – Українки (Київщина) – прибув його міський голова Павло Козирєв. Привітав громаду й директор програми DOBRE USAID Беррі Рід. А представник народного депутата Станіслава Березкіна Геннадій Солдецький, крім вітального слова, передав Олександру Корінному сертифікат на обладнання для сенсорних кімнат, що допоможе в реабілітації дітей з обмеженими можливостями. 

Андрій САДОВСЬКИЙ,
фото Ігоря КРУШЕНИЦЬКОГО

 

Бобринець відзначав 250-річчя два дні. Субота, 23 вересня, була спортивно-творчою.  Зранку по вулиці Миколаївській проїхали більше сотні велосипедистів – від дошкільнят до дорослих мешканців міста, які за кермом велосипеда провели не один десяток років. Потім відкрили спортивний багатофункціональний майданчик, який був модернізований за підтримки  програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

А пізніше під час концерту у районному Будинку культури вихованці Центру дитячої та юнацької творчості показували свої таланти, створивши святкову атмосферу в похмурий дощовий день.

Святкові заходи 24 вересня розпочалися  урочистою ходою «Славимо рідне місто, вшановуємо пам’ять».  Під акомпанемент духового оркестру та барабанщиць містяни пройшли від Свято-Миколаївської церкви до спортивного комплексу «Олімпієць». Учасники ходи поклали квіти до пам’ятних дощок загиблим учасникам АТО та Героя Небесної сотні Віктора Чміленка.  На СК «Олімпієць» відбувся виступ барабанщиць та урочистий парад байкерів.

Урочисту частину відкрив міський голова Валерій Сніжко, який подякував тим, хто допомагає місту розвиватись, та вручив їм ювілейні медалі. Зокрема, відзнакою нагороджено народного депутата України Станіслава Березкіна.

Розважальна частина свята розпочалася з запального виступу гурту «Garage Band» та заслужених артистів України Дмитра та Назарія Яремчуків, а завершилась фаєр-шоу.

Наш кор.