Повідомлення
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

У Кропивницькому відзначили четверту річницю Революції Гідності

Автор: Нова Газета

Чотири роки минуло від подій, які змінили країну і свідомість кожного українця. Чотири роки тяжких втрат, болю і випробувань. 21 листопада 2013 року стало неповоротнім моментом в сучасній історії України, відліком нової боротьби українців за свою свободу. Свободу, за яку ми вже заплатили високу ціну і, на жаль, продовжуємо її платити й дотепер.

 

21 листопада на площі Героїв Майдану в обласному центрі відбулися урочистості з нагоди Дня Гідності та Свободи. Більше сотні містян зібралися вшанувати пам’ять загиблих під час Революції Гідності. Учасники заходу поклали квіти до пам’ятної дошки Герою України Віктору Чміленку та пам’ятного знаку зі світлинами Героїв Небесної сотні на головній площі міста.

Цього ж дня увечері близько 30 містян зібралися на центральній площі, аби провести молебень за Україну.

«Маємо сьогодні більш небезпечний час, аніж у 2014 році. Тому що тоді ми згуртувалися проти зовнішнього ворога, а сьогодні додаються колишні соратники революціонерів, які вже стали внутрішнім ворогом», – наголосив священник Рафаїл, настоятель храму Андрія Первозванного УПЦ КП.

До слова, чергову річницю Євромайдану вкотре відзначили без пам’ятника його Героям. 16 листопада члени журі конкурсу проектів пам’ятника Героям Майдану вирішили продовжити роботу над варіантами та оголосити новий конкурс. Причина – жодна пропозиція не набрала необхідної кількості голосів. У своїх виступах члени журі відзначили, що запропоновані проекти не відповідають очікуваному задуму, не несуть у собі емоційної складової та в оформленні мають ознаки радянського монументалізму. Тож до оголошення нового конкурсу вимоги до майбутнього пам’ятника мають прописати детальніше.

 

 

Олег КОЗУПЛЯКА, фото автора
та із сайту «Перша електронна газета»