Повідомлення
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Учасника Кенгірського повстання, в’язня ГУЛАГу Володимира Караташа посмертно прийняли до лав Національної спілки журналістів

Автор: Нова Газета

Квиток про його членство у спілці передав редактору «Нової газети» Інні Тільновій голова обласної організації Спілки Петро Мельник 27 лютого.

 

Володимир Караташ відійшов у вічність у листопаді 2017-го року, до останнього при світлому розумі і ясній пам’яті 92-річний Володимир Михайлович брав участь у різних заходах, виступав на телебаченні. На День Незалежності за сприяння «НГ» він разом із онуком відвідав Кропивницький і переглянув фільм «Червоний», присвячений повстанню в’язнів ГУЛАГу.

Володимир Караташ  був автором численних публіцистичних праць, написав кілька книг, одна з яких «На барикадах Кенгіру» витримала кілька перевидань, був лауреатом багатьох літературних премій, проте  його мрією було отримати диплом журналіста і стати членом

Національної спілки журналістів. Останніми роками він активно дописував до «Нової газети», (виступав за присвоєння тодішньому Кіровограду назви Богун), тому ініціатива прийняти Караташа до лав Спілки журналістів отримала підтримку від обласної Спілки.

На заході, який організувала обласна бібліотека для юнацтва у пам'ять про Володимира Караташа, ділилися спогадами про цю легендарну особистість професор Григорій Клочек, викладачі Світлана Ковтюх та Олександр Ратушняк, краєзнавець Федір Шепель, журналісти Світлана Орел, Світлана Томашевська. Усі сходилися на тому, що життя Караташа варте екранізації, а землякам варто вже зараз починати роботу над збереженням документів і речей, які належали Володимиру Караташеві.

Наш кор.