Повідомлення
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

В Аджамці відбулася екологічна конференція

Автор: Нова Газета

30-31 травня команда «Zero Waste School Adzhamka» провела дводенну міні-конференцію, присвячену питанню сортування побутових відходів. Участь у ній взяли 140 жителів с. Аджамки.

 

Детальніше про проблеми та правила сортування сміття розповіла присутнім комерційний директор ТОВ «Екостайл» Ганна Скічко: «Побутові відходи розділяються на 4 основні групи: скло, папір, пластик, органіка. Щоб швидше запам’ятати і не плутати, контейнери для кожного виду сміття фарбують у певний колір. Так, зелений колір призначений для скла і склобою, синій – для паперу і картону, помаранчений – для пластику, чорний – для органічних відходів. Наше підприємство з органіки робить екологічно чисте добриво – біогумус. Він у свою чергу містить до 10 разів більше поживних речовин, ніж звичайний гній, яким звикли удобрювати городи».

Другого дня міні-конференцію відвідали вихованці пришкільного табору «Веселка». Діти на власні очі змогли побачити, як велику купу сміття перетворити на вторинну сировину та заробити на цьому гроші. «Приємно, що діти активно підказували, що і в який контейнер потрібно складати. А це означає, що наша робота не проходить даремно!» – підсумувала педагог-організатор Аджамської школи та один із координаторів проекту Ольга Негода на своїй сторінці у ФБ.

Протягом обох днів міні-конференції організатори проводили для її учасників вправи з командоутворення, під час яких присутні не лише навчалися працювати злагоджено, а й отримали емоційне задоволення.

Олег Козупляка, фото автора та організаторів конференції