Повідомлення
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

У Кропивницькому відбувся професійний конкурс «Медична сестра року»

Автор: Нова Газета

 

Зала обласного театру ім. М.Кропивницького була заповнена вщерть тими, хто прийшов підтримати конкурсантів. А змагались у професійній майстерності п’ятеро медиків:  Галина Зубарєва з  пологового будинку, Ірина Сільман із поліклінічного об'єднання, Наталія Сєник (міська лікарня швидкої медичної допомоги),  Вікторія Соболь – центр первинної медико-санітарної допомоги №1 і медбрат Родіон Круц, який представляв центральну міську лікарню.

 

– Головною метою нового професійного  міського конкурсу, який проводиться під патронатом міського голови Андрія Райковича, є підвищення престижу професії медичного працівника, – зазначила заступник міського голови Наталія Дзюба. – Міська влада сьогодні робить все для того, щоб кропивничани лікувались у комфортних умовах, за допомогою сучасного обладнання, а медичні працівники мали високий рівень матеріального забезпечення, постійно підвищували свою професійну майстерність та кваліфікацію. Кропивничани мають знати, що на сторожі їхнього здоров’я стоять грамотні спеціалісти, і ми розраховуємо, що наш конкурс  продемонструє кращі якості медичних сестер, а когось із глядачів, вболівальників  – спонукає до здобуття медичної освіти.

Конкурс мав три етапи. У першому – «візитівці» – учасники представляли глядачам й членам журі себе і свій  медичний заклад за допомогою відеопрезентації. Другий тур мав на меті якомога глибше розкрити професійну майстерність учасників: вони демонстрували теоретичні знання і практичні навички. Третій тур був творчим випробуванням для претендентів. Кожен з них став режисером і актором у програмі «Медик майбутнього». Тут глядачі шаленими оплесками зустрічали майстерні театралізовані сцени,  талановиті вокальні номери і запальну  хореографію.

За рішенням професійного журі, першим в історії Кропивницького лауреатом конкурсу  «Медична сестра року» стала Наталя Сєник. Жінка в медицині вже 16 років. І весь цей час після закінчення медичного коледжу працює в травматологічному відділенні міської лікарні швидкої медичної допомоги.

– Коли головна медсестра лікарні запропонувала мені взяти участь у конкурсі, то я навіть трохи розгубилася, – згадує Наталія. – Адже на мене покладалася велика відповідальність – гідно представити трудовий колектив, а також показати власні професійні навички. Я вдячна своїм колегам за те, що вони мене постійно підтримували, підказували. Я просто не могла їх підвести, хоча дуже хвилювалася. Але все переборола і перемогла. Коли журі оголосило про мою перемогу, аж дух перехопило: відчула таку радість і за себе, і за своїх колег. Думаю, що в наступному році, коли триватиме підготовка до нового конкурсу, я першою прийду на допомогу тій представниці нашого медзакладу, яка візьме в ньому участь. Ділитимусь досвідом, щоб наша лікарня знову виборола першість.

Друге місце в конкурсі отримала Ірина Сільман,  а «бронза» – в активі  Вікторії Соболь. Разом із дипломами переможниць дівчата отримали і премії: дві, півтори і одну тисячу гривень. Також всі учасники отримали подарунки від міського голови Андрія Райковича, народного депутата України Костянтина Яриніча, інших меценатів.

Ось така вона, підростаюча зміна нашої кропивницької медицини. Молоді, енергійні, висококваліфіковані медичні сестри працюють в міських медичних закладах, стоять на сторожі нашого з вами здоров’я.

Оксана Верстюк