Повідомлення
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Не дамо уникнути відповідальності!

Автор: Нова Газета

Минулої суботи мама кореспондента «Нової» Олега Козупляки зазнала тяжких травм. Подія сталася на кропивницькому підприємстві «Три Стар», куди вона працевлаштувалася напередодні.

За попередніми даними, принаймні за першим висновком медиків обласної лікарні, куди Ніну Григорівну доправила «швидка» ввечері, жінка постраждала від удару електрострумом. Він був настільки потужним, що лікарі констатували зупинку роботи легенів, шлунка та набряк головного мозку. Її одразу поклали до реанімаційного відділення, стан вдалося нормалізувати , але кілька діб він залишався стабільно тяжким. Фахівці визначили, що опіки кистей – 3-го ступеня.

У понеділок «НГ» почала розбиратися і намагатися з’ясувати, що ж і за яких обставин сталося тієї злощасної суботи на підприємстві. Лікар, що лікує пані Ніну, зранку повідомив, що стан залишається стабільно тяжким, прогнози давати не може. Водночас Олег поспілкувався із представниками «Три Стар», які передали йому від підприємства матеріальну допомогу на лікування мами. Показово, що ці двоє відмовилися назвати свої прізвища і посади. І, за їхніми словами, подія відбулася вже після закінчення зміни, коли жінка збиралася залишити підприємство. На їхню думку, це могло статися від загострення хронічних хвороб тощо. І зауважили, що відповіді на всі питання дасть комісія, а підприємство відкрите для всіх розслідувань, роботи відповідної комісії, але своєї провини в травмуванні не вбачає. Ми не фахівці, але від яких загострень хронічних хвороб чи навіть опіку від гарячої маси халви – була і така версія (пані Ніна працювала у цеху, де роблять цей продукт) – зупиняються легені і набрякає мозок?!

Також нам вдалося поспілкуватися із представником управління виконавчої дирекції Фонду  соцстраху в області, яка повідомила, що інформація про випадок надійшла, відповідні документи вже в роботі. Наразі створюють комісію разом із управлінням Держпраці. Також нас запевнили, що якщо комісія доведе, що травма отримана на виробництві, з бюджету фонду витрати на лікування будуть відшкодовані. 

А в поліції нас відверто здивували: справу порушили, однак станом на вечір понеділка ще не призначили слідчого. А час то минає, докази можуть зникнути…

У цій історії вже назбиралося чимало нестиковок і нелогічного. Чи не найголовніше – увечері понеділка Олегу повідомили, що лікарі визнали, опік … не від струму!

Але про це і не тільки «Нова» розповість у наступних номерах газети. Також ми вдячні колегам-журналістам, які підключилися до розслідування цієї історії.

Наш кор.