Повідомлення
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

«Скажіть Путіну, щоб він забрав свої танки»

Автор: Нова Газета

Донька загиблого українського воїна Андрія Матвієнка написала листа британській королеві з проханням вплинути на Путіна.

 

Навесні 2015 року фото трирічної дівчинки з Кропивницького Саші Матвієнко, котра стискає в руці орден «За мужність», облетіло мало не увесь світ. Нагороду вона отримала замість свого батька, прикордонника Андрія Матвієнка, який під Саур-Могилою, рятуючи з-під обстрілу поранених товаришів, отримав смертельне поранення. Серце українського воїна перестало битися 7 серпня 2014 року.

Вже більше восьми років північний сусід веде з Україною війну на всіх фронтах — військовому, ідеологічному, економічному. Весь цей час від куль, снарядів та мін гинуть наші воїни. Нині путінський режим вкотре вдався до прямого, неприкритого шантажу та залякування.

Чим може допомогти в такій ситуації маленька дівчинка? 21 лютого вона написала листа королеві Великобританії.

«Ваша Величносте! Я, Саша Матвієнко, з українського міста Кропивницького. Мені 10 років, 7 з яких я живу без тата. Він був військовим, його вбили на війні на Донбасі. Мені дуже сумно, що ми тепер тільки вдвох із мамою. Зараз Росія знову лякає мою країну великою війною, а війна — це коли гинуть тата і багато, багато мирних людей. Я Вас дуже прошу, скажіть Путіну, щоб він забрав свої танки і своїх солдат від нашої землі. Я бачила на фото, що у Вас маленькі правнуки. Вони щасливі, бо мають тата і маму. Я бажаю Вам миру і бути здоровою. Дуже вірю, що Ви поважна пані – Королева Великої Британії, прочитаєте мого листа і попросите російського Путіна не вбивати українських людей», – з такими словами донька загиблого Героя звернулася до Єлизавети II.

Листа вона писала разом з мамою Іриною, з перекладом допомогла Сашина репетиторка з англійської мови.

За матеріалами пресслужби
Кропивницької міськради