В обласному центрі відродять кондитерську галузь

Автор: Нова Газета

Керівництво кондитерської фабрики «Східні ласощі», відомої своєю халвою та козинаками, планує запустити в обласному центрі власний цех із виробництва вафель та вафельних цукерок вже у грудні цього року.

Скуштувати ласощі кропивничани та жителі області зможуть на початку наступного року, коли продукція пройде тестування на смак та якість.

«Це цех із виробництва вафель, вафельних цукерок і батончиків. На першому етапі будемо виготовляти вафлі, далі підуть цукерки.  Якщо Бог дасть і нам пощастить, ми хочемо протягом наступного року запустити аналоги снікерсів та марсів, тобто складні цукерки з нугою і карамеллю», – зазначив голова правління КФ «Східні ласощі» Костянтин Чередник.

За його словами, власні інвестиції в створення цеху в селищі Гірничому вже склали майже мільйон доларів. Загалом же протягом 5 років у солодкий бізнес інвестують у п’ять разів більше. За цей час планують зробити середню кондитерську фабрику повного асортименту і увійти в топ-20 кращих кондитерських в Україні.

«Ми дотримуємося концепції «Здоровий продукт – для здорової нації». Тож, виробляючи продукт, який хоч і буде трішки дорожчим, але більш корисним, ми турбуємося про здоров’я наших покупців та їхніх дітей», – наголошує директор з розвитку КФ «Східні ласощі» Вахтанг Щербинін.

Виводити вафельний цех на повну потужність будуть поступово – до серпня 2018 року прагнуть досягти максимальної потужності і показників у 150 тонн вафель на місяць.

Загалом у керівництва підприємства досить амбітні плани. В ідеалі воліють щороку вводити нову лінію виробництва, створити в обласному центрі 500 робочих місць та мережу власних фірмових магазинів.

Сьогодні продукцію під ТМ «Східні ласощі» (халву і козинаки) можна придбати у більшості роздрібних магазинів Кропивницького, а тістечка і торти – у поки що єдиному фірмовому магазині «Imaginarium».

Олег КОЗУПЛЯКА, фото автора

НА ТУ Ж ТЕМУ

МЕДІЙНИЙ ПАРТНЕР

РЕКЛАМА