Селянин отримає від уряду 2 500 грн НА УТРИМАННЯ ТЕЛЯТ

Автор: Нова Газета

Кабінет Міністрів України прийняв рішення, яке забезпечить підтримку аграрного сектору країни за п’ятьма важливими напрямками на загальну суму 6,3 млрд грн. Це дозволить наростити обсяги сільськогосподарського виробництва, збільшити поголів’я і здешевити утримання худоби, знизити вартість сільськогосподарської техніки для аграріїв, стимулювати садівництво і виноградарство, а також сприятиме розвитку фермерства в Україні, вважають у Кабміні.

 

Здешевлення с/г техніки

Уряд спрямовує 945 млн грн на здешевлення сільськогосподарської техніки для аграріїв. Держава компенсуватиме 25% вартості техніки великим сільгоспвиробникам, а фермерам – 40%.

Дотації на утримання худоби

4 млрд грн направляє уряд на розвиток українського тваринництва.

Громадяни, які утримують молодняк ВРХ, отримають 700 млн грн держпідтримки, або 2500 грн на голову молочної корови трьома траншами. Агровиробники, які утримують молочних корів, отримають 500 млн грн державної підтримки, або 1500 грн на голову молочної корови двома траншами.

Ця ініціатива уряду дозволить здешевити утримання 700 000 голів ВРХ для населення та агровиробників та збільшити в сільськогосподарських підприємствах поголів’я ВРХ на 11%, свиней на 18%, овець на 6%.

Агровиробники отримають 50% компенсацію вартості високопродуктивного поголів’я, а також біологічного матеріалу та ембріонів на суму 300 млн грн. 2,5 млрд грн агровиробникам буде компенсовано на будівництво або реконструкцію тваринницьких комплексів. Йдеться про 25% компенсацію кредиту на будівництво або реконструкцію комплексів в галузях свинарства, птахівництва та ВРХ, 30% відшкодування вартості введених в експлуатацію тваринницьких комплексів, побудованих без залучення кредитних коштів, та до 3% здешевлення кредитних ресурсів, залучених на проекти із розвитку аквакультури, вівчарства, козівництва.

Фермерські господарства

1 млрд грн виділяє уряд на підтримку фермерів, що дозволить здешевити кредити до 1,5 облікової ставки НБУ, отримати 100% компенсацію вартості насіння та 90% компенсація вартості дорадчих послуг. При цьому таку підтримку отримають не великі латифундисти, а фермери з земельним банком до 500 га.

Кооперативи

Для сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів уряд запускає програму підтримки садівництва, ягідництва, заготівлі молока і м’яса, будівництво овоче- та фруктосховищ на умовах співфінансування проектів. 70% витрат на придбання обладнання компенсує держава.

Садівництво та виноградарство

Обсяг держпідтримки садівництва і виноградарства у 2018 році складе 300 млн грн. Це дозволить компенсувати 80% вартості саджанців і збільшити на 3 100 га площі садів, ягідників, виноградників вже до кінця року.

За інформацією  Департаменту інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України

НА ТУ Ж ТЕМУ

МЕДІЙНИЙ ПАРТНЕР

РЕКЛАМА