Дочекалися на хліб «від Пасічника»!

Автор: Нова Газета

Небуденна як для нинішнього непростого часу подія сталася напередодні Великодня в Малій Висці – тут відновила роботу хлібопекарня приватного підприємця Олександра Пасічника, яка не працювала з кінця минулого року.

 

Тож, у Велику неділю в багатьох сім’ях розговлятимуться з пасками саме від Пасічника, яких чекали з нетерпінням. Як розповів її власник, тоді рішення про зупинку виробництва було прийнято під тиском економічних обставин, але з надією повернутись. Отже, маловищанам і жителям приміських сільських територій, які залюбки купували хлібобулочні вироби «від Пасічника», серед яких особливий попит мав так званий соціальний хліб, довелося перезимувати на продукції виробників з-за меж Маловисківщини.

І ось таке повернення відбулося. Налагодивши зв’язки з партнерами, накопичивши запаси борошна, було прийнято рішення про відновлення роботи. У виробничі цехи пекарні повернулося більше десятка працівників, які досі перебували на обліку у службі зайнятості і, як зізналися, з тривогою і надією чекали весни...

‒ Поки що ми набираємо обертів, ‒ розповідає Олександр Анатолійович. ‒ Поступово повертаємося до асортименту, який був у нас торік ‒ а це до двох десятків найменувань, відновлюємо маршрути доставки виробів, хоча в умовах поглиблення економічної кризи, здорожчання пального це доволі непросто. А поки що розпочали з райцентру ‒ тут у нас працює п’ять торгових кіосків...

Слід зазначити, що на Маловисківщині Пасічник нині є практично єдиним місцевим виробником хліба. Тож у тому, як швидко йому вдасться відновити і стабілізувати виробництво, коли хліб «від Пасічника» зможуть смакувати і селяни, залежить і від позиції місцевої влади. По суті, це її шанс на ділі реалізувати один із задекларованих лозунгів ‒ підтримка саме місцевого виробника. На підприємстві на це дуже сподіваються.

На фото: Олександр Пасічник перевіряє якість продукції. Такий коровай прикрасить і весільний стіл!

Олександр БОЙКО,
фото автора

НА ТУ Ж ТЕМУ

МЕДІЙНИЙ ПАРТНЕР

РЕКЛАМА