Цікавинки «АгроЕкспо−2015»

Інна Тільнова
Автор: Інна Тільнова

Цьогоріч виставка зайняла удвічі більшу площу, ніж у минулому році – більше 75 тисяч м2. На відкритих виставкових майданчиках та в критому павільйоні розташували свою продукцію близько півтисячі українських та зарубіжних компаній світового рівня.

Серед них такі велети, як Харківський тракторний завод, завод «Гідросила», Мінський автомобільний завод, ТОВ «Імперія-Агро», ОЗСМ ТОВ «Агротех», а також компанії із Швеції, Німеччини, Франції та Канади. Тематика експозицій цього разу теж була досить широкою – від тваринництва та будівництва до альтернативної енергетики та переробної промисловості.

Цьогоріч виставка зайняла удвічі більшу площу, ніж у минулому році – більше 75 тисяч м2 . На відкритих виставкових майданчиках та в критому павільйоні розташували свою продукцію близько півтисячі українських та зарубіжних компаній світового рівня. Серед них такі велети, як Харківський тракторний завод, завод «Гідросила», Мінський автомобільний завод, ТОВ «Імперія-Агро», ОЗСМ ТОВ «Агротех», а також компанії із Швеції, Німеччини, Франції та Канади. Тематика експозицій цього разу теж була досить широкою – від тваринництва та будівництва до альтернативної енергетики та переробної промисловості.

До речі, кожен охочий міг узяти участь у незвичайному тест-драйві – спробувати покерувати сучасним трактором. Для цього спеціально було відведено площу у 6 га, де, крім тест-драйву, відбувалися демонстраційні роботи іншої с/г техніки.

Програма виставки охопила не лише показ техніки та супутніх агротоварів, тут відбувалися численні семінари, майстер-класи, конференції за участі провідних українських і закордонних експертів. «АгроЕкспо» стала майданчиком для обговорення актуальних проблем галузі АПК, місцем для переговорів та укладання угод, презентації нових проектів. До речі, в рамках виставки для бізнесу діяли 10% знижки на купівлю техніки.

Для пересічних відвідувачів, не надто заклопотаних розвитком бізнесу, у рамках виставки діяв Покровський ярмарок – тут продавали саджанці дерев, пригощали наїдками, обирали гарбуза-велета, виступали народні колективи.

Важливу роль в урочистому відкритті ярмарку відвели нагородженню переможців щорічного обласного конкурсу «Кращі товари Кіровоградщини». Переможців і лауреатів разом із головою ОДА Сергієм Кузьменком нагороджували керівник підприємства-головного спонсора ярмарку «М’ясокомбінат «Ятрань» Андрій Райкович та директор ДП «Кіровоградстандартметрологія» Олександр Середа.

За результатами роботи протягом 2015 року перемогу у номінації «Продовольчі товари для населення» здобули кіровоградські підприємства «М’ясокомбінат «Ятрань» за сосиски молочні варені, «Креатив» за олію рафіновану «Сонола», ТОВ «Трістар» за халву, ТОВ «Кіровоградхліб» за батон гірчичний і Світловодське ПП «ВКіК» за олію соняшникову «Королівський смак».

У номінації «Промислові товари для населення» перемогу здобуло Кіровоградське ТОВ «Прогрес-2010» за емаль з ефектом ковки. Лауреатами обласного конкурсу «Кращі товари Кіровоградщини» у 2015 році стали ТОВ «Черняхівські ковбаси» (буженина українська копчено-варена) та ТОВ «Соколівський м’ясокомбінат «Українські ковбаси» (ковбаса сирокопчена гранд-філе вищого сорту).

Фото Наталки Андріянової

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

НА ТУ Ж ТЕМУ

МЕДІЙНИЙ ПАРТНЕР

РЕКЛАМА