Музична феєрія травня у Кропивницькому

Автор: Нова Газета

12 травня концерт академічного симфонічного оркестру Черкаської обласної філармонії «Шедеври світової музики» відкриє ювілейний ХХ Всеукраїнський фестиваль камерної та симфонічної музики «Травневі музичні зустрічі».

Свято розпочнеться о 18:30 у дворі біля філармонії. У програмі твори Вівальді, Штрауса та ін.

15 травня о 18:30 у залі філармонії відбудеться концерт народної артистки України Лідії Забілястої та симфонічного оркестру Кіровоградського музичного училища. До уваги слухачів будуть представлені увертюра з опери «Тарас Бульба», романс Оксани «Місяцю ясний» з опери «Запорожець за Дунаєм», пісня Наталки з опери «Наталка Полтавка» та інші композиції.

18 травня о 18:30 відбудеться концерт камерного оркестру «Концертіно» за участі лауреата міжнародних конкурсів Сергія Григоренка (фортепіано). У програмі Концерт №21 До мажор для фортепіано і камерного оркестру та Дивертисмент Вольфганга Амадея Моцарта та «Пори року» Павла Чайковського.

20 травня о 18:30 кропивничан та гостей міста запрошують на відродження музичного салону «БОН АП АРТ». У програмі заходу композиції «Я вас любил», «Арія Раджамі з опери Баядера», «Ой, ти, дівчино, з горіха зерня» та інші. Спеціальний гість заходу – соліст Одеської філармонії, гітарист Даніїл Бутько.

У рамках фестивалю камерний оркестр Криворізького обласного музичного коледжу завітає до Олександрії. У Світловодську виступить камерний оркестр ім. Ахшарумова Полтавської обласної філармонії. Кропивницький «Концертіно» дасть концерти у Смоліному, Новоархангельську, Голованівську, Устинівці та Знам’янці.

Усього, за словами художнього керівника Кіровоградської обласної філармонії Наталії Бондаренко, участь у фестивалі візьмуть 490 артистів із 10 областей України.

НА ТУ Ж ТЕМУ

МЕДІЙНИЙ ПАРТНЕР

РЕКЛАМА