ОБ’ЄДНАННЯ ДЕМОКРАТИЧНОЇ ОПОЗИЦІЇ: Гриценка підтримали Томенко та Катеринчук

Автор: Нова Газета

17 грудня ще двоє відомих політиків – Микола Томенко та Микола Катеринчук, а також політсили, які вони очолюють, підтримали Анатолія Гриценка як кандидата в президенти України. Про об’єднання політики оголосили на спільній прес-конференції у Києві.  

 

«Ми тепер одна команда. У нас спільне бачення проблем, які постали перед країною, спільне бачення шляхів, однакове розуміння економічного пакета, антикорупційного, безпекового, екологічного, у нас однакові цінності. Посилення команди відбудеться на всіх рівнях. Це не об’єднання під президентські вибори, це стратегічне об’єднання на такий час, на який вистачить сил», – упевнений Анатолій Гриценко.

Лідер партії «Громадський рух «Рідна країна» Микола Томенко займатиметься стратегією виборчої кампанії, медійним напрямком та керуватиме виборчою кампанією у Києві. Головою штабу в столиці призначено народного депутата Наталю Новак.

«Наша команда намагається пояснити, що треба змінити країну, привести до влади чесних, патріотичних, професійних людей. Треба об’єднати країну між казковою і провладною та реальною, де живуть люди. Для нашої команди важливо боротись не між собою, не з іншими командами, а за Україну. Треба об’єднуватись за цінності, за програму. Таке об’єднання дасть результат. Наша команда прийняла рішення підтримати Анатолія Гриценка на президентських виборах та спільно рухатись на парламентські та місцеві вибори. Ми об’єднуємо проукраїнську, проєвропейську, демократичну опозицію», – сказав Микола Томенко.

Голова Європейської партії України Микола Катеринчук відповідатиме за юридичне супроводження всього виборчого процесу.

«На раді Європейської партії України ми майже одностайно прийняли рішення на наступному з’їзді висувати та підтримувати Анатолія Гриценка як кандидата від єдиної демократичної опозиції. Ми вважаємо, що під час військових дій президент повинен мати військову спеціалізацію і освіту, досвід, аналітичне бачення ситуації, що надасть змогу державі виконувати функцію захисту громадян і забезпечити в майбутньому мир. Крім того, досвід Анатолія Степановича як чесної, порядної, фахової людини закладе основи побудови суспільства, де справедливість не буде пустим словом», – додав Микола Катеринчук.

Анатолій Гриценко, Микола Томенко та Микола Катеринчук закликали до єднання Святослава Вакарчука, Романа Безсмертного, Олександра Солонтая та інших. Нагадаємо, раніше Анатолія Гриценка підтримав лідер громадянського руху «Хвиля» Віктор Чумак. Він очолив центральний виборчий штаб.

Микола Катеринчук: голова Європейської партії України. Народний депутат 4-7 скликань. Має дві вищі освіти – юридичну та економічну. Кандидат юридичних наук.  Автор та співавтор 174 законопроектів, зокрема, ліберального Податкового кодексу. Адвокат. У 2004 році довів у Верховному Суді України фальсифікацію другого туру президентських виборів.

Микола Томенко: лідер партії «Громадський рух «Рідна країна». Народний депутат України IV-VIII скликань, науковець, професор Київського Національного університету ім.Тараса Шевченка.Почесний президент Федерації біатлону України.Віце-президент Національного олімпійського комітету. Є автором понад 100 наукових статей і книг. Був одним з «польових командирів» Майдану Помаранчевої революції.

Обіймав посаду віце-прем'єра з гуманітарних питань в уряді Юлії Тимошенко. Згодом був віце-спікером парламенту, очолював комітет ВР з питань свободи слова та інформації.

З 18 червня 2014 року став позаштатним радником Президента Петра Порошенка з гуманітарних питань, пройшов до Ради як депутат від фракції БПП. 13 липня 2015 року звільнився з посади радника Президента та вийшов з його фракції БПП на знак протесту проти голосування за бюджет та законопроекти, якими призупинено дію більшості соціальних та гуманітарних програм. 25 березня 2016 позбавлений депутатського мандата на таємному з’їзді президентської партії. Рішення з'їзду вважає незаконним.  4 квітня 2016 року обраний лідером «Громадського руху «Рідна країна».

Віктор Чумак: лідер громадянського руху «Хвиля», народний депутат, заступник голови комітету Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції. Є одним з авторів законів та ініціаторів зі створення НАБУ, НАЗК, баз електронних декларацій чиновників та законів про кримінальне переслідування високопосадовців за корупційні зловживання. Був співавтором проектів законів, які відкрили бази даних щодо статків та нерухомості політиків та чиновників.

‎Віктор Чумак – активний учасник Євромайдану. Як позафракційний та позапартійний депутат ВРУ розробив низку законів щодо політичної реформи, таких як новий Закон про вибори. Є співавтором закону про імпічмент Президента, законів про конституційну та судову реформу, ініціатором проведення розслідування щодо незаконного підвищення тарифів на енергетику «Роттердам+». У 2017 році Віктор Чумак обраний лідером громадянського руху «Хвиля».

 

НА ТУ Ж ТЕМУ

МЕДІЙНИЙ ПАРТНЕР

РЕКЛАМА