«Кожен із нас президент». Володимир Зеленський оприлюднив інформацію про свої статки

Автор: Нова Газета

У день інавгурації, 20 травня, президент Володимир Зеленський опублікував декларацію про доходи за 2018 рік. Про це пише «Українська правда» з посиланням на дані Національного агентства із запобігання корупції.

 

Зеленський задекларував кілька квартир у Києві, квартиру дружини в Криму на майже 130 кв.м. та низку нерухомості за кордоном. Зокрема, у президента з дружиною Оленою є квартира у Великій Британії площею 91 кв.м. та житловий будинок в Італії площею 413 кв.м. Будинок Зеленські придбали у 2015 році за 88,6 млн гривень, а квартира у Британії їм коштувала більше 42 млн грн. У декларації за 2017 рік Зеленський не вказував італійського маєтку.

Також подружжя вказало 5 об'єктів незавершеного будівництва – готельних номерів у Грузії.

Крім того, у Зеленських є квартира у Києві площею майже 300 кв.м за більш ніж 19 мільйонів гривень.

Він з дружиною є кінцевим бенефеціаром ТОВ «КІНОКВАРТАЛ», ТОВ «СТУДІЯ КВАРТАЛ – 95», ТОВ «ЗЕЛАРІ ФІШ», Aldorante Limited (зареєстрована в Кіпрі), Vilhar Holdings Limited (зареєстрована в Кіпрі), Film Heritage inc (зареєстрована в Белізі), San Tommaso S.R.L. (зареєстрована в Італії).

Порівняно з 2017 роком з переліку компаній зникла Megiritano Ventures Ltd, зареєстрована на Британських Віргінських островах.

Торік за основним місцем роботи («Квартал 95») Зеленський заробив 4,2 млн гривень. Крім цього, президент задекларував ще 5 млн 548 тис. грн доходу.

Дружина президента торік заробила 4,9 мільйона гривень.

Готівкою президент зберігає 190 тисяч доларів, 107 тисяч євро, а перша леді – 150 тисяч гривень. Інші кошти подружжя зберігає на рахунках «ПриватБанку», переважно в Латвії. У Зеленського на рахунках – 440 тисяч доларів, 1 мільйон гривень та 130 євро, а в Зеленської – майже 12 тисяч доларів, більше 100 тисяч гривень.

Водночас, Зеленський вказав низку фінансових зобов'язань – кредитів у «ОТП Банк» у 200 тис. гривень та 400 тисяч грн у «ПриватБанку», а також позику у власної компанії Film Heritage inс на суму 1 775 935 фунтів стерлінгів (приблизно 60 млн гривень).

Також Зеленські задекларували акції та облігації в Україні та Кіпрі, корпоративні права на ТОВ «КІНОКВАРТАЛ», «СТУДІЯ КВАРТАЛ-95», «ЗЕЛАРІ ФІШ», «ПРОДЮСЕРСЬКИЙ ЦЕНТР «ЛІГА СМІХУ», «АНІМАЦІЙНА СТУДІЯ 95», «Квартал ТВ», «ФІШ-ХАУС», «ІНВЕСТ АНІМА», «ГАУДІ СТУДІО», «КВАРТАЛ-КОНЦЕРТ».

Серед іншого у подружжя є по кілька коштовних годинників марок Roleх, Piaget, Bovet, BREGUET, Tag Heuer; автомобілі – LAND ROVER, MERCEDES-BENZ. Торік у дружини Зеленського був ще й BMW.

Зеленський задекларував 3 винаходи, 3 корисні моделі, більш ніж 30 торгових марок чи комерційних найменувань.

НА ТУ Ж ТЕМУ

МЕДІЙНИЙ ПАРТНЕР

РЕКЛАМА