Хто на вибори з Райковичем?

Автор: Нова Газета

Міський голова Кропивницького Андрій Райкович балотуватиметься на другий термін від партії «Пропозиція», створеної ним разом з очільниками Дніпра,  Миколаєва, Житомира, Каховки та Чернівців.

 

У списках кандидатів партії до міськради обласного центру та інших місцевих рад – освітяни та медики, діячі культури та громадського сектору, керівники та менеджери знакових підприємств, підприємці та волонтери, фахівці самоврядування з портфоліо конкретних результатів. 

Що за «Пропозиція»?

Політична сила ставить за мету створення ефективної системи місцевого самоврядування, відстоювання його інте-ресів на рівні держави, побудову управління країною «знизу вгору».

– Ми з реального життя – з підприємств, зі шкіл, з лікарень, з будівельних майданчиків, – наголошує Райкович. – Наші програми – не якісь надумані речі, вони від людей, від землі, від життя, вони наповнені реальним змістом. Ми хочемо зробити життя людей кращим і ми це вже робимо.

Раніше він зазначав: для досягнення результату доводиться витрачати забагато часу на перемовини з дев’ятьма фракціями міськради. Тому напередодні місцевих виборів, які відбудуться 25 жовтня, хотів об’єднати професійних, підготовлених людей, які користуються авторитетом, підтримують його ідеологію та програму розвитку, під власним політичним брендом. Нижче про те, що це за люди.

Гуманітарний блок

Різні аспекти освіти в списку кандидатів у депутати міськради Кропивницького від «Пропозиції» представляють директорка Наукового ліцею Наталія Чередниченко та очільниця університету третього віку «Натхнення» Фаїна Позднякова. Чередниченко – перша в місті шкільна директорка–доктор педагогічних наук, саме ліцей випустив найбільшу кількість «медалістів» нинішнього року. В університеті Позднякової люди старшого віку вивчають сучасну українську мову, історію, краєзнавство, іноземні мови, хореографію та інформаційні технології.

Також у списку – начальниця міського управління культури Анна Назарець, викладачка вокально-хорових дисциплін музичної школи імені Мейтуса Вікторія Шелобокова, директор спортивної школи №2 В’ячеслав Гурський.

Медицина

Від охорони здоров’я у міському списку партії Райковича – головна лікарка пологового будинку Людмила Романів та завідуюча амбулаторією «Центру первинної медико-санітарної допомоги №1» Ольга Мороз. Романів – заслужений лікар України, чиї руки приймають чи не половину немовлят нашого міста. Після реконструкції 2017-2018 років заклад, який вона очолює, став одним з лідерів національного проєкту «Чиста лікарня, безпечна для пацієнтів». Мороз – лікар вищої категорії, одна з найбільш затребуваних дитячих лікарок Кропивницького. 

Також серед кандидатів «Пропозиції» – Ірина Панченко, завідувачка інфекційним відділенням Центральної міської лікарні, яке тримає головний удар епідемії COVID-19, та лікар-терапевт закладу Сергій Міщенко.

 Команда в мерії

Серед менеджерів діючої команди виконкому, які йдуть у раду, – заступники міського голови Олександр Мосін та Олександр Вергун. Мосін є куратором великих будівництв – від Арки на Левитського до нового ЦНАПу на Паученка. Вергун адміністрував створення нової мережі громадського транспорту Кропивницького, відродження комунального «Електротрансу», 70 тролейбусів і автобусів якого сьогодні перевозять пасажирів у місті.

В активі начальника управління комунальної власності міської ради Олега Колюки – захист інтересів міста в судах, повернення з неефективної оренди, зокрема, того ж «Електротрансу» та готелю «Київ». Також у списку «Пропозиції» – начальниця юридичного управління Марина Смаглюк і начальник відділу правового забезпечення Артем Шершнюк, один з переможців минулорічного конкурсу «посадовець року», який не програв жодного суду на користь громади.

Помічник міського голови Андрій Лейбенко – зараз приватний підприємець, раніше створив «Гарячу лінію» в облдерж-
адміністрації і в міській раді.

Виробничий актив

Представляти потужні підприємства від партії самоврядування йде генеральний директор заводу-флагмана українського сільгоспмашинобудування «Ельворті» Сергій Калапа та Олександр Котляр – технічний директор одного з найбільш високотехнологічних виробництв країни, заводу «Гідросила АПМ».

Не є секретом, що міський голова Кропивницького прийшов у самоврядування з виробництва. Тому не сюрприз, що серед його майбутньої команди у міськраді – перевірені менеджери м’ясокомбінату «Ятрань», торгова марка якого є добре відомим в Україні брендом. Зокрема, у списку – начальник відділу матеріально-технічного постачання Дмитро Бірець.

Волонтерський рух

Директор будівельної фірми «Експансія», член виконавчого комітету міськради та громадського об’єднання «Бойове братерство» Віталій Вязовцев у 2014 році пішов добровольцем на Схід. Повернувшись з фронту, створив будівельну бригаду, в якій трудяться і АТОвці.

Також у міському списку «Пропозиції» Катерина Колтунова – креативна директорка створеного торік громадського простору Krop:Hub і волонтерка ГО «Серця матерів Кіровоградщини», Олег Ковальчук – керівник громадського об’єднання «Цитадель», де виховують та навчають майбутніх захисників, та Вадим Нікітін – волонтер, голова ГО «Патріот Кіровоградщини».

Олександра Мушкет

НА ТУ Ж ТЕМУ

МЕДІЙНИЙ ПАРТНЕР

РЕКЛАМА