Аби ваше чадо не просиділо літо за комп’ютером

Автор: Нова Газета

Огляд найпопулярніших дитячих таборів Кіровоградщини

 

Нарешті настали довгоочікувані літні канікули. Школярі безтурботно насолоджуються вільним часом, а батьки зайняті думками, як зробити так, аби їхнє чадо не сиділо увесь час перед комп’ютером. Одним із варіантів провести канікули не лише весело, а й із користю є літні табори. На території Кіровоградщини діють 6 дитячих оздоровчих таборів і комплексів, які вирізняються своєю атмосферою та насиченістю життя. «Нова газета» дізналася особливості кожного із них.

Дитячий оздоровчий заклад «Бригантина» (смт Новоархангельськ) розташований на березі річки Синюхи у сосновому лісі. Є лідером області в організації оздоровлення дітей. За результатами атестації дитячих закладів
оздоровлення та відпочинку, має вищу категорії, а також є членом Всеукраїнської благодійної організації «Асоціація за нове покоління «Лелека». На території табору розміщені 3-поверхові цегляні корпуси із 4-5-місними кімнатами. У таборі пропонують п’ятиразове харчування.

Із кожним загоном, які формуються за віковим принципом з врахуванням побажань батьків, працюють 2-3 вожатих, які розважають дітей протягом 21 дня.

Розклад змін і ціни у «Бригантині»

¡ зміна №1: 10 червня – 30 червня

¡ зміна №2: 3 липня – 23 липня –
бронювання путівок завершено

¡ зміна №3: 26 липня – 15 серпня 

Вартість путівки на кожну зміну (21 день відпочинку) становить 4620 грн.

Детальніше дізнатися про табір, а також замовити путівку можна за номером
(067) 997-66-67 (директор оздоровчого табору – Людмила Гладковська).

Дитячий оздоровчий табір «Хвиля» (м. Світловодськ) визнано одним із найкращих постійно діючих таборів в області та Україні. Неодноразовий переможець всеукраїнських та обласних конкурсів з організації оздоровлення та відпочинку дітей.  Концепція відпочинку дітей у таборі «Хвиля» базується на шести засадах, що об’єднані словом «радість» – це радість спілкування, дозвілля, творчості, здоров’я, праці, пізнання. У ньому створені усі необхідні умови для активного відпочинку, є футбольне поле, волейбольні та баскетбольні майданчики, настільний теніс, туристичне спорядження, пляж із водними велосипедами. Дитячий табір складається із двох триповерхових та одного двоповерхового спального корпусів.

Розклад змін і ціни у «Хвилі»

¡ зміна №1: 11 червня – 1 липня

¡ зміна №2: 4 липня – 24 липня

¡ зміна №3: 27 липня – 16 серпня

Вартість путівки на кожну зміну (21 день відпочинку) становить 7250 грн.

Детальніше дізнатися про табір, а також замовити путівку можна за номером:
(067) 223-33-74 (директор оздоровчого табору – Анатолій Омельяненко).

Оздоровчий комплекс «Лісова пісня» (с. Оникієве Маловисківського району) розкинувся у лісовому масиві на площі 5 га.  Кімнати для проживання розраховані на 2-3 особи. На території комплексу є майданчики для пляжного волейболу та настільного тенісу, поле для міні-футболу, спортивний майданчик із різноманітними спортивними знаряддями: каруселі, гойдалки, а також
стаціонарний спортзал.

На запит «Нової газети» директор оздоровчого комплексу Валентина Джига повідомила, що наразі колектив табору не готовий повідомити про час свого відкриття і запропонувала зателефонувати пізніше.

Дитячий заклад оздоровлення та відпочинку «Дружба» (с. Войнівка Олександрійського району) розташований біля річки Інгулець, має пляж і дозвіл на купання. У таборі працюють гуртки: танцювальний, художньо-естетичний, спортивний і туристично-краєзнавчий. Є спортмайданчик, футбольне та волейбольні поля. У цьому році до дитячого відпочинку залучать два двоповерхових корпуси на 200 місць. Є 2-4-місні кімнати. Пропонують п’ятиразове харчування.

«Табір створює тематичні зміни. Перша зміна називається «З Україною в серці», друга – пов’язана із роком англійської мови в Україні і має назву «Hollywood», третя  – «У пошуках скарбів» розповість дітям про найдорожче – дружбу і мир.  Також ми спів-працюємо із Корпусом Миру США в Україні, волонтери якого влаштовують тренінги на теми здорового способу життя, лідерства тощо», – розповідає керівник закладу Ірина Федоренко.

Розклад змін і ціни у «Дружбі»

¡ зміна №1: 15 червня – 4 липня

¡ зміна №2: 7 липня – 27 липня

¡ зміна №3: 29 липня – 17 серпня

Вартість путівки на кожну зміну (21 день відпочинку) становить 3780 грн.

Детальніше дізнатися про табір, а також замовити путівку можна за номером
(095) 433-79-23
(директор дитячого закладу – Ірина Вікторівна Федоренко).

Дитячий заклад оздоровлення та відпочинку «Жовтень» (с. Бірки Олександрівського району) розташований на березі річки Тясмин. Діти мають можливість щодня купатися та засмагати на березі водойми, інструктори навчать ваше чадо плавати. На території табору є футбольне поле, волейбольні та баскетбольні майданчики, тенісні столи і кімната для занять атлетичною гімнастикою. Окрім цього, постійно влаштовуються автобусні екскурсії до історичних місць Кіровоградщини та Черкащини. Будиночки для проживання розраховані на 2-8 чоловік. У таборі пропонують збалансоване п’ятиразове харчування.

Розклад змін і ціни у «Жовтні»

¡ зміна №1: 15 червня – 5 липня

¡ зміна №2: 8 липня – 28 липня

¡ зміна №3: 31 липня – 20 серпня

Вартість путівки на кожну зміну (є можливість перебування у таборі 10, 14, 16, 21 день) становить 1950, 2730, 3120 і 4095 грн відповідно.

Детальніше дізнатися про табір, а також замовити путівку можна за номером
(067) 235-64-97
(директор дитячого закладу – Любов Стороженко).

Дитячий заклад оздоровлення та відпочинку «Чайка» (м. Гайворон Кіровоградської області) розташований у лісовому урочищі «Дубинка» поруч із мальовничою річкою Південний Буг. Будиночки для проживання розраховані від 2 до 6 чоловік. У таборі пропонують збалансоване п’ятиразове харчування.

«У нас діти мають можливість відвідувати гуртки, брати участь у спортивних іграх. Ми влаштовуємо екскурсії. Особливо цікавою є екскурсія Південним Бугом до старовинного водяного млина у с. Соломія. Також у таборі «Чайка» вже 14 років працює англомовна зміна, була дворічна перерва, а в цьому році ми відновлюємо її. У ній із дітьми працюють волонтери із Корпусу Миру США в Україні», – розповідає директор дитячого закладу Дмитро Лихенко.

Розклад змін і ціни у «Чайці»

¡ зміна №1: 1 червня – 21 червня

¡ зміна №2: 24 червня – 14 липня

¡ зміна №3: 17 липня – 6 серпня

¡ зміна №4: 9 серпня – 29 серпня

Вартість путівки на кожну зміну (21 день відпочинку) становить 3885 грн.

Англомовна зміна набиратиметься з 27 червня і не буде прив’язана до конкретних днів. Батьки зможуть замовити путівки тривалістю від 14 до 21 дня. Ціна 21-денного перебування в англомовній зміні коштує 3885 грн.

Детальніше дізнатися про табір, а також замовити путівку можна за номером (05254) 21-00-4.

Підготував Олег КОЗУПЛЯКА

НА ТУ Ж ТЕМУ

МЕДІЙНИЙ ПАРТНЕР

РЕКЛАМА