ВЧИТЕЛЬКА НА МІЛЬЙОН ДОЛАРІВ

Автор: Нова Газета

Викладач англійської мови Кропивницької гімназії ім. Т. Шевченка Анна Дудич увійшла до 50-ки найкращих педагогів світу завдяки проекту з розвитку сільських шкіл.

 

Конкурс Global Teacher Prize заснований у 2014 році арабським мільярдером Санні Варкі і має на меті підвищити престиж учительської професії у всьому світі. Нинішнього року на конкурс було подано понад двадцять тисяч заявок. До п’ятдесяти фіналістів увійшла і кропивничанка Анна Дудич, яка, до речі, стала єдиною українкою серед півсотні найкращих. У рамках наступного етапу журі обере десять найкращих проектів, з яких один отримає мільйон доларів.

Проект Анни Дудич передбачає створення новітньої лабораторії на базі мікроавтобуса, обладнаного технікою на зразок цифрового мікроскопа чи потужних комп’ютерів, підключених до мережі Інтернет. Ця ідея виникла в Анни Дудич після відві-
дин кількох сільських шкіл Новоукраїнського району. «Моя ідея полягає в тому, щоб за допомогою вчителів-ентузіастів і техніки донести новітні технології до найвіддаленішого села. Я хочу зробити освіту цікавішою, адже, поки в Україні з’являться опорні школи, які це передбачають, мине ще багато часу», − розповіла Анна Дудич.

Нагородження переможця відбудеться у березні 2017-го в Об’єднаних Арабських Еміратах.

Наш кор, фото з Фейсбука

НА ТУ Ж ТЕМУ

МЕДІЙНИЙ ПАРТНЕР

РЕКЛАМА