Тисячу днів у полоні

Автор: Нова Газета

У Кропивницькому відбулася хода під назвою «Довга дорога додому» на підтримку військовополонених Олександра Корінькова та Сергія Глондаря, які перебувають у полоні так званої ДНР вже понад тисячу днів.

 

У полон військові потрапили 16 лютого 2015 року під час бою неподалік Дебальцевого зі ще трьома побратимами із третього полку спецпризначення. Двох удалося звільнити у лютому 2016-го, один зміг утекти, а двоє – Сергій та Олександр – і досі ув’язнені в Макіївській колонії №97.

Останнього разу Катерина Глондар розмовляла зі своїм чоловіком 21 червня 2016 року, а три місяці тому сім’я отримала від Cергія останнього за часом листа.  Так само мало інформації про умови перебування у полоні і від Олександра Корінькова. Протягом тисячі днів ситуація залишається незмінною − не допомогли ні пікети родини ув’язнених під Адміністрацією Президента та посольства Росії в Києві, ні позов до Європейського суду з прав людини, ні листи американському сенаторові Джону Маккейну.

Участь в акції взяли дружини та родичі полонених, волонтери, побратими по службі, пересічні кропивничани (загалом більше сотні учасників). Вони пройшли від пам’ятника Ангелу-охоронцю України до площі Героїв Майдану. У цей же час у Києві сестра Сергія Глондаря Людмила перебувала з пікетом біля Адміністрації Президента з нагадуванням про те, що держава повинна пришвидшити свої дії і активніше сприяти визволенню з полону українських воїнів.

Наш кор., фото «НГ»

НА ТУ Ж ТЕМУ

МЕДІЙНИЙ ПАРТНЕР

РЕКЛАМА