Топ-модель Аліна Байкова: «Я опинилася в потрібному місці у потрібний час»

Автор: Нова Газета

На прес-конференції, що відбулася нещодавно в прес-центрі CBN, модель світового рівня Аліна Байкова розповіла про тонкощі модельного бізнесу, секрети стрункої фігури, свої стосунки з Ді Капріо і наміри балотуватися в мери Кропивницького.

 

Виявляється, наша землячка, котра вже декілька років мешкає у Нью-Йорку, за можливості навідує рідне місто, де живе її родина. «Обожнюю бувати у Кропивницькому, страшенно сумую за рідними, тут я розслабляюсь, куштую мамині смаколики і просто відпочиваю душею». Дівчина згадала, що саме в рідному місті почалася її кар’єра моделі, саме тут вона робила перші кроки по подіуму. Взагалі, історія Аліни дуже схожа на історію Попелюшки – із простої офіціантки до світу високої моди. Модель безмежно вдячна всім, хто в неї повірив, особливо засновниці модельного агентства «Рімо» Тетяні Жижі, котра майже змусила дівчину йти вперед, незважаючи на всі труднощі.

 «Хто думає, що у моделі життя –  це свято, той глибоко помиляється. Це дуже важка праця і не завжди вдячна. Я все це пройшла, відчула на своїй шкурі. Нескінченні кастинги, життя за копійки у гуртожитках, було таке, що й поїсти не було за що, майже зневірилася в собі, але, як часто буває, все вирішив щасливий випадок. Я опинилася у потрібному місці у потрібний час – мене помітили, дали шанс, і я його не впустила. Завжди кажу, я не чим не краща за інших дівчаток, просто мені дуже пощастило».

На запитання, чи працює Аліна з вітчизняними дизайнерами, відповіла, що не лише працює, а й товаришує, намагається популяризувати їхні моделі на заході, і це їй вдається.

Журналістів цікавили питання, як зустріло рідне місто, що найбільше вразило, щоб вона хотіла в ньому змінити. «Кропивницькому є куди рости і вдосконалюватися. Наше місто гарне, а може бути ще кращим. Облаштувати для відпочинку і занять спортом набережну, будувати нові гарні будинки, розвивати промисловість, спонукати молодь займатися спортом, навчатися і реалізовуватися в житті, адже гарне місто – це перш за все щасливі люди», – відповіла Аліна. На запитання, чи варто міському голові хвилюватися з приводу конкуренції на виборах з боку моделі, дівчина відповіла – хай хвилюється.

Супермодель розповіла про благодійну діяльність, якою вона займається вже тривалий час. «А почалося все тут, у рідному місті. Мені подобалося допомагати діткам із дитбудинку, що знаходився на Олексіївці. Я надсилала кошти, коли приїздила, ходила сама. Нині у мене благодійний фонд, який спеціалізується на серцево-судинних захворюваннях дітей із різних країн. Збираю кошти на складні операції, у цьому мені допомагають друзі, вони навіть називають мене «мати Тереза». Роблю це не заради піару, а тому, що маю можливості і бажання допомогти».

Журналісти не оминули питання стосунків Аліни з голлівудською зіркою Ді Капріо (їм приписували роман). На що модель заперечила: «Ми з Лео дуже гарні друзі, часто спілкуємося, зустрічаємося на різних заходах. Ні про що більше не може бути мови, він колишній хлопець моєї подруги, я б ніколи так не вчинила».

На запитання, як правильно харчуватися, щоб зберегти струнку фігуру, Аліна відповіла, часто, але потроху. «Інколи, перед важливими зйомками, я можу голодувати, але недовго, не більше п’яти днів. Я за здорове харчування і спорт. Взагалі, ніколи не відповідала параметрам 90-60-90. Це не про мене».

Наостанок Аліну попросили дати пораду молодим дівчаткам, які мріють стати моделями. «Я можу лише одне порадити – добре навчайтесь. Моделінг, якщо це ваше, нікуди не дінеться, а освіта забезпечить вам майбутнє, надасть упевненості. Свого часу у мене не було можливості отримати освіту, я дуже про це шкодую. Подіум не назавжди, а знань не вистачає, я це відчуваю. Маю намір вчитися і рухатися вперед і вам те ж раджу», – підсумувала топ-модель.

До речі, після прес-конференції Аліна Байкова подарувала ноутбук 15-річній дівчинці з інвалідністю, яка продає квас у центрі Кропивницького.

Олена Цюцюра, фото CBN

НА ТУ Ж ТЕМУ

МЕДІЙНИЙ ПАРТНЕР

РЕКЛАМА