У Кропивницькому таки заборонять обрізку дерев «під стовп»

Автор: Нова Газета

Міський голова – «за», депутати – «проти»

 

У вівторок, 11 червня, перед початком сесійного засідання у міській раді противники варварського обрізування дерев мітингували під стінами міськради із закликом підтримати проєкт рішення щодо заборони омолоджувальної обрізки до кінця 2019 року. В руках кропивничани тримали плакати з написами: «Дерева не стовпи», «Вимагаємо мораторій на обрізку дерев» та «Вимагаємо заборонити варварську обрізку». Як зазначають активісти, на такий крок їх спонукало поступове перетворення Кропивницького на «місто пеньків».

«Спочатку це були окремі вулиці, територія біля шкіл, будинків. А нещодавно почали різати парк Перемоги. Обрізали 1285 дерев, які зараз стоять голими «стовпами». Це ж не просто паркова зона, а природно-заповідний фонд. Дерева не витримують такої обрізки і всихають: одні швидше, інші повільніше», – зазначає голова ГО «Озеленення Кропивницький» Надія Паливода.

Мова йде про заборону не всіх видів обрізування: видалення аварійних, сухих гілок та тих, що заважають рухові транспорту чи торкаються електричних дротів, буде проводитися і надалі.

Перед початком сесійного засідання міський голова Андрій Райкович повідомив, що вже підготував розпорядження про заборону омолоджувальної обрізки дерев до кінця 2019 року. За словами посадовця, для його затвердження не потрібно рішення сесії. Натомість  депутати відповідний проєкт не підтримали – 14 проголосували «за», 5 – «проти», а 13  – не голосували.

НА ТУ Ж ТЕМУ

МЕДІЙНИЙ ПАРТНЕР

РЕКЛАМА