Директор Благовіщенського НВК організував всеукраїнський фестиваль в… Ужгороді

Автор: Нова Газета

Минулого тижня в Ужгороді відбувся масштабний освітній фестиваль «Uzhhorod EdFest 2019», який об′єднав освітян міста, гімназистів, учнів шкіл для обміну досвідом та ідеями. Реалізувала такий грандіозний проєкт ГО «НОВІ» (Новий Освітній Вимір Ідей), заснована фіналістами національної премії Global Teacher Prize Ukraine 2017. Очолює «нових» Олександр Чучаєв, директор Благовіщенського НВК №2.

 

«Подібні фестивалі освіти є просто необхідними для нашого вчительства, адже це ковток свіжого повітря, можливість обміну досвідом, спостерігати за вчителями-практиками на уроках, майстерках та брифінгах. Ми намагаємося допомагати вчительській спільноті знайти ефективні методи співпраці з учнями, – стверджує Олександр Чучаєв. – Наша команда продумує нові формати і ставить амбітну мету перед собою – об’єднання вмотивованих педагогів України для спільної роботи над якісними змінами в освіті».

Перший день Фесту проходив у форматі відкритих уроків, які проводили фіналісти Global Teacher Prize Ukraine, засновники громадської організації «НОВІ», експерти ГС «Освіторія» та методисти Управління освіти Ужгорода для більше тисячі учнів чотирьох шкіл міста. А це 40 уроків з історії, англійської, математики, логіки, початкової освіти, біології, української мови, захисту Вітчизни, фізики, комп'ютерної графіки…

Організаторка та ідейна натхненниця фесту Вікторія Биркович зазначила: «Вразило те, що методисти управління працювали разом з нами в тандемі, тобто проводили і уроки з учнями».

Своїми враженнями поділився Сергій Зайцев: «Я в захваті від спілкування з учнями 8-9 класів під час мого уроку на тему «Сьоме чуття. Як підкорити силу мереж», від їхніх кретивних відповідей та інноваційних підходів до вирішення проблем, які постали перед/під час уроку».

Того ж дня відбулося вільне спілкування представників учнівського врядування «Корзо» та учасників освітнього процесу з фіналістами Global Teаcher Prize Ukraine-2017 «Справжній лідер – хто він? Лідерство як уміння надихати».

Другий день ознаменувався проведенням 28 майстерок для 450 педагогів Ужгорода на найрізноманітніші тематики – від впровадження коміксів у освітній діяльності до інклюзивної освіти, від логічних задач і роботехніки до інтерактивних вправ на уроках історії, від актуальності цифрового портрета вчителя до STEM-освіти.

«Ми самі мусимо стати тими змінами, яких вимагаємо від світу. Мої зміни почалися з членства в ГО «НОВІ». Кожен і кожна з «НОВИХ» несуть неймовірний шалений потік енергії і непереборне бажання рухатися вперед. Освітній фестиваль в Ужгороді є тому яскравим свідченням – тут учительські й учнівські серця билися в унісон. Хочу подякувати усім, хто долучився до цього грандіозного інноваційно-проактивного дійства. Ми всі на правильному шляху. Позитивним змінам в освіті – бути!» – ділиться враженнями Світлана Зайцева.

Захід відбувся за сприяння та фінансової підтримки Управління освіти Ужгородської міської ради і ГС «Освіторія».

Це другий фестиваль освіти від ГО «НОВІ». Перший був організований у місті Хмельницькому Оксаною Ратушняк.

Василь Авдотьєв

НА ТУ Ж ТЕМУ

МЕДІЙНИЙ ПАРТНЕР

РЕКЛАМА