Психологи безкоштовно консультуватимуть під час карантину

Автор: Нова Газета

Кропивницький Центр психологів-практиків започаткував безкоштовну підтримку нас час обмежувальних заходів у зв’язку з епідемією коронавірусу. Один раз на тиждень в онлайн-режимі психологи допомагатимуть впоратися зі стресом, що виник на ґрунті обмежень соціальних активностей.

 

За спостереженнями психолога Олени Воскобойник, авторки ідеї  «благодійного консультування», якщо протягом першого тижня карантину люди ще раділи можливості побути вдома, пасивно відпочити, то зараз обмеження викликає сум, а подекуди тривожні і панічні настрої.

«За моїми спостереженнями, люди стали стимулювати «гострі» відчуття фільмами про апокаліпсис, картинками моргів в Італії чи чимось подібним. По суті, єдиний психологічний механізм, який зараз має забезпечити здоров'я психіки – це механізм адаптації. Але адаптація у кожного індивідуальна (залежно від статі, характеру, попереднього досвіду, звичок), тому психологи готові до проявів дезадаптації, яка в свою чергу може викликати неврози, панічні атаки», – розповіла Олена.

У першому сеансі, що відбувся 25 березня у форматі онлайн-конференції, взяли участь три десятки людей, є заявки і на наступний тиждень.

Щоб долучитися до групи, слід написати на сторінку Центру психологів-практиків  у Фейсбуці.

НА ТУ Ж ТЕМУ

МЕДІЙНИЙ ПАРТНЕР

РЕКЛАМА