Школи Кропивницького: навчання в умовах карантину

Автор: Нова Газета

Після завершення навчального року в управлінні освіти міської ради Кропивницького проаналізували успішність випускників шкіл. Про кількість цьогорічних медалістів та про організацію нового навчального року говоримо з начальницею управління освіти Ларисою Костенко.

 

У нинішньому році у випускних класах кропивницьких шкіл навчалися 1 330 учнів, з яких 118 отримають заслужені медалі за гарне навчання: 88 золотих і 30 срібних. Лариса Костенко зауважила, що порівняно з минулими роками кількість медалістів збільшилась: найбільше розумників у Науковому ліцеї — 21!

– Моніторинг результатів зовнішнього незалежного оцінювання ми проведемо в кінці серпня й обов’язково оприлюднимо цю інформацію, – зазначила Лариса Костенко. – У серпні медалісти отримають свої заслужені нагороди. Це будуть локальні зустрічі з дотриманням усіх карантинних вимог. Разом з медалями міський голова Андрій Райкович вручатиме найкращим учням і спеціальну відзнаку від міської ради – «Гордість міста».

Щодо організації навчального процесу 2020–2021 Лариса Костенко розповіла, що керівники шкіл отримали ґрунтовні інструкції,  відповідно до яких готуватиметься до 1 вересня кожен навчальний заклад.

– Іще навесні міський голова доручив нам продумати кожен крок, прорахувати фінансові ресурси, щоб забезпечити освітні заклади усім необхідним, що передбачено МОЗ. У школах вже на сьогодні заготовлено пірометри, запас антисептиків, проводимо закупівлю мийних засобів та засобів індивідуального захисту, – зауважила Лариса Костенко. – Якщо учні навчатимуться в класах по 15 осіб, то навчальний процес поділимо на кілька змін. Для початкової школи уроки триватимуть по 20–25 хвилин. Також у нас вже є варіанти розташування меблів у класах.

Очільниця управління освіти звернула увагу на організацію харчування учнів молодших класів.

– Ви знаєте, як вимогливо очільник міста ставиться до харчування дітей. Тому під час наради у мера було запропоновано як варіант, якщо робота їдалень виявиться під забороною, закуповувати сухпайки.

 Варто зазначити, що навіть нараду з директорами шкіл управління вже проводило у форматі нової інтерактивної платформи, яка може бути використана і в освітньому процесі.

– Ми взяли до уваги побажання батьків та громадських організацій щодо проведення навчання з елементами дистанційності. Почали вивчати різні платформи, рекомендовані Міністерством освіти і науки, щодо елементів дистанційного навчання й обрали платформу з можливістю проводити онлайн-навчання під розклад, – поділилася Лариса Костенко. – Під час такого уроку вчитель бачитиме, хто присутній. Є дошка, матеріали для завантаження, домашні завдання, журнал та звіти. Передбачено чат окремо з кожним учнем і всім класом. Особливість системи ще й у тому, що учні бачитимуть тільки вчителя. До того ж усі уроки записуватимуть. Наразі система тестується фахівцями управління освіти.

У міській раді розглядаються всі можливі варіанти навчання кропивницьких школярів, але найбільше сподіваються, що 1 вересня діти повернуться за шкільні парти.

Олександра Мушкет

 

НА ТУ Ж ТЕМУ

МЕДІЙНИЙ ПАРТНЕР

РЕКЛАМА