Творити добро легко й приємно

Ігор Крушеницький
Автор: Ігор Крушеницький

За доброю традицією упродовж грудня представники фонду Станіслава Березкіна «Добротвір» дарують малечі солодощі й влаштовують лялькові вистави. Не перервало традицію навіть те, що засновник фонду на початку цього місяця відійшов у кращий світ...

 

2020-ий став восьмим роком акції «Святий Миколай іде до дітей»,  започаткованої «Добротвором». Діти із незаможних родин та вихованці сиротинців у багатьох районах уже отримали кілька тисяч солодких подарунків. Напередодні Різдва Христового за Григоріанським календарем донька Станіслава Березкіна Вікторія відвідала будинок сімейного типу у Клинцях Кропивницького району, котрий створили Ніл та Ірина Плохови і яким Станіслав Семенович серйозно допомагав.

Гостей приймали у великій затишній і по-святковому вбраній кухні, що стоїть окремою будівлею і яка інтер’єром нагадує картини із різдвяних кінофільмів. Більше десятка дітей отримали солодощі, натомість представники фонду отримали, здається, подарунок більший – радісні обличчя й усмішки на них і приємні емоції від візиту.

Пан Ніл розповів Вікторії Станіславівні про історію створення прийомної родини. Згадав і те, що будинку на цьому місці могло й не бути.

– Я так вдячний Станіславу Семеновичу! – сказав голова родини. – Після того, як ми купили цю хату, в один момент були за крок від того, щоб здатися – у нас не стало води. Це для нас стало ударом. Терміново треба було бурити свердловину. Назбирали такі-сякі гроші. Мало. І ваш батько пішов назустріч. І саме після цього життя тут завирувало! З цього все розпочалося.     

І справді – зараз обійстя вражає. Господарські будівлі, крита тренажерна зала, квітник і навіть огороджений майданчик для масових заходів на місці чагарників. Скрізь чисто й акуратно. А чого варті два вертепи!

– Я вражена! Ви займаєтеся неймовірною роботою! – зазначила у розмові із батьками пані Вікторія. – Дивуюся вашій наполегливості й цілеспрямованості. Ми й надалі будемо вас підтримувати, допомагати вам і вашим чудовим дітям.

Того ж дня «Добротвір» завітав із гостинцями й до вихованців ЦДЮТ «Юність», що в селищі Новому під Кропивницьким.   

Ігор Крушеницький, фото автора

НА ТУ Ж ТЕМУ

МЕДІЙНИЙ ПАРТНЕР

РЕКЛАМА