Щоденні рейди і відмінені рейси

Автор: Нова Газета

На Кіровоградщині зафіксували порушення правил міжобласних перевезень

 

 Як відомо, із 21 жовтня в Україні запрацювали нові правила, за якими поїздки у рейсових автобусах та маршрутках дозволені лише пасажирам із негативним результатом тесту на коронавірус, сертифікатом вакцинації або іншим документом, що підтверджує COVID-безпечність. Без таких документів можуть пересуватися лише неповнолітні.

 Нові правила стосуються регулярних і нерегулярних рейсів міжобласного та міжнародного сполучень. Пасажир без документа про щеплення або негативного тесту ризикує сплатити штраф від 17 000 до 34 000 гривень.

Більшість міжрегіональних автобусних рейсів у Кропивницькому відправляється з автостанції №1 (так званий «новий автовокзал»). За даними інформаційного табло, станом на друге листопада тут скасовано 11 міжобласних та 1 міжнародний рейс. За словами начальника АС №1 Дмитра Кравченка, автостанція працює у звичайному режимі, хоча пасажирів поменшало, як і рейсів. Під час продажу квитків касири не перевіряють наявність документів для міжобласних поїздок у пасажирів, але попереджають про необхідність їх мати безпосередньо під час рейсу. Також відповідна візуальна інформація розміщена на склі біля кожної каси.

Як повідомив «Новій» речник управління патрульної поліції в Кіровоградській області Дмитро Поперешняк, рейди з дотримання карантинних обмежень на міжрегіональних перевезеннях патрульні проводять щоденно з початку їхнього запровадження. «Станом на 1 листопада патрульні виявили три випадки порушення правил карантину. У всіх випадках це були водії. Усі матеріали за цими фактами передані для розгляду за місцем дислокації перевізників – Дніпропетровська та Вінницька області. До управління патрульної поліції в Кіровоградській області таких матеріалів не надходило», – зазначив Дмитро Поперешняк.

Він додав, що поліцейські перевіряють наявність у водіїв та пасажирів необхідних документів візуально. А в разі потреби для визначення їхньої автентичності патрульні можуть використовувати планшети зі спеціальним програмним забезпеченням.

 

НА ТУ Ж ТЕМУ

МЕДІЙНИЙ ПАРТНЕР

РЕКЛАМА