Англійська і власна книга

Автор: Нова Газета

Куди витрачатиме іменну стипендію Сергія Шульги її отримувачка

 

Запровадження іменної стипендії для найкращого студента Центральноукраїнського педуніверситету імені Володимира Винниченка голова обласної ради Сергій Шульга анонсував під час святкування вишем сторіччя у листопаді минулого року. Нещодавно стало відомо, що стипендію голови облради отримуватиме студентка третього курсу факультету української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій Єлизавета Єрещенко з Аджамки. Ми поспілкувалися з Лізою та дізналися, на що вона планує витрачати гроші та чи залишиться у Кропивницькому після завершення навчання.

«Я постійно займаюся саморозвитком, тому часто відвідую різні тренінги, є тренером обласного чемпіонату шкільних команд КВК. В університеті займаюсь організацією заходів на факультеті, пишу вірші, прозу, часто відвідую літературні вечори, іноді виступаю на стендапах», – розповіла Ліза.

Стипендію у п’ять тисяч гривень Сергій Шульга виплачуватиме зі свої зарплати щомісяця впродовж 2022 року. За словами Лізи, на ці кошти вона планує видати збірку та підтягнути англійську.

«Я ніколи не думала, що мої мрії зможуть швидко збутися. Моє життя це творчість. Ідеї для проєктів зріють завжди, аби час був вдалий», –  ділиться своїми думками дівчина.

Останнім часом можна спостерігати сумну тенденцію. Молодь залишає Кропивницький через відсутність перспективи для розвитку та їде до великих міст в її пошуках. Ми поцікавилися в Лізи, чи не має вона таких настроїв.

«Йой! Це місто і виш я обирала цілеспрямовано. Наразі планую жити й розвиватися саме тут. Далі видно краще, коли знаєш про свій рух і мету», – додає Ліза.

На запитанні про свої досягнення минулого  року дівчина трохи збентежується.

«Минулого року я досягла... питання не дуже коректне. За мною люди, багато людей: друзі, викладачі, просто знайомі, які завжди зможуть чимось допомогти та підтримати у всіх починаннях. Досягнення – розуміння того, що ти можеш змінити світ. Що в жодному разі не треба опускати руки. Щодо планів, то поки мовчу, все це завдяки університету. Я просто вдячна долі за людей та можливості», – підсумовує стипендіатка.

Вікторія Банташ, фото з сайту
Кіровоградської облради

 

НА ТУ Ж ТЕМУ

МЕДІЙНИЙ ПАРТНЕР

РЕКЛАМА