ПРО ПОДАРУНКИ ДО ДНЯ МІСТА

Інна Тільнова
Автор: Інна Тільнова

Уже цими вихідними, 17 вересня, Кропивницький святкуватиме свій черговий День народження – 262 річницю. Як ми й писали, святкування відбудеться під гаслом «Місто моєї мрії»: мріятимемо під час урочистої ходи містом, під час концерту духових оркестрів, під час виставок місцевих виробників та виступів творчих колективів.

Судячи з програми, цьогорічний День міста не обіцяє нічого оригінального і сучасного: організатори пішли по накатаній схемі. Проте вийти в місто на людей подивитися і себе показати кропивничани зможуть.

А подарунки?

Для кожного свої.

За кілька днів до свята півміста опинилося без води: поблизу с. Підгайці внаслідок підмиву ґрунту сталося часткове руйнування залізобетонних плит підземного магістрального водогону холодної води. Через це майже сто тисяч кропивничан (жителі будинків по вулицях Жадова, Попова, Пацаєва, Волкова, мікрорайонів Шкільний та Друкарня) залишилися на день без води. (Хоча аварія й трапилася за межами міста, такий «подарунок» нагадав про передвиборну обіцянку міського голови Андрія Райковича замінити старі комунікації.)

Та є й приємності цього вересня. Наприклад, як мама я вважаю великим подарунком для Кропивницького те, що область і наше місто в тому числі отримали вакцини БЦЖ, за якими молодим матусям доводилося полювати, діставати правдами й неправдами в інших містах, аби немовля отримало щеплення від туберкульозу. Правда, це «подарунок» не від міської влади, а від Міністерства охорони здоров’я…

Ще одна приємна несподіванка для жителів міста та й усієї області від Укравтодору: звільнення керівника Служби автомобільних доріг у Кіровоградській області. В офіційному формулюванні, поширеному на сайті Автодору, вказано, що керівника обласної служби доріг звільнено за грубе порушення професійних обов’язків. Автодор уже давно дивував чесний люд своїми «інноваціями» на зразок укладки асфальту глибокої осені під час затяжних дощів, проте цього разу «допомогли» журналісти, які поширили в соціальній мережі фото свіжовідремонтованої дороги на ділянці шляху М-12 (Стрий–Тернопіль–Кіровоград–Знам’янка), яка взялася хвилями. У відповідь на запит журналістів одного з місцевих інформаційних сайтів у САД розповіли про те, що перевірка експлуатаційного стану дорожнього покриття на території Кіровоградщини встановила низку порушень: дорожнє покриття містить вибоїни, осідання, деформації; перевищення допустимого рівня вибоїн; неякісна дорожня розмітка та інше. Зважаючи на те, що асфальт у Кропивницькому має моду сходити разом із снігом, звільнення головного дорожника можна розцінювати як справжній подарунок, чи не так?

Та, мабуть, найкращий подарунок до Дня міста зробила Ольга Свідерська – учасниця Літніх паралімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро, учениця Комплексної дитячо-юнацької спортивної школи №1, яка завоювала бронзову медаль на дистанції 100 метрів у плаванні вільним стилем.

Подумаймо, а які подарунки нашому Кропивницькому підготували ми особисто?..

З Днем міста, кропивничани!